Бившият вицепремиер и настоящ депутат и лидер на партия НФСБ

...
Бившият вицепремиер и настоящ депутат и лидер на партия НФСБ
Коментари Харесай

Симеонов: В земеделското министерство схемите продължават


Бившият вицепремиер и сегашен народен представител и водач на партия НФСБ Валери Симеонов е уверен, че и в този момент се въртят големи корупционни схеми в земеделското министерство.

В ефирен ефир Симеонов показа, че самият той е поставял въпроси, в това число и за оставката на Румен Порожанов, на съдружен съвет, само че оповестява това едвам през днешния ден, ден след оставката му. Като образец за такива схеми и за директен лобизъм някогашният вицепремиер даде стратегиите за доставка на плодовете за учебните заведения и детските градини. Той не знае и не пожела да разяснява дали министър Порожанов е имал директен интерес там, само че е реалност, че най-малкото не е имало задоволителен надзор.

Министерството на земеделието е "мегаминистерство " по думите на Симеонов и би трябвало да бъде ръководено от човек с изключителна безкористност и почтеност.

Депутатът уточни и че корупционните схеми в Министерството на туризма са на равнището на тези в земеделието. "България не може да има туризъм с такова управление. България в областта на туризма се намира при започване на 90-те години ", добави Симеонов. Той посочи, че не може да се лишават концесии с неуместни причини и да се дават на "свои хора ". Ангелкова обаче е бетон, един от най-ценните фрагменти на ГЕРБ и в сърцето на управлението. С Николина Ангелкова нямам персонални борби, имам борби за дела ", уточни депутатът.

Той разяснява и оставките в държавното управление на Борисов. Нарече ги безредни, под напън на улицата и от боязън за персоналния рейтинг на премиера. Аферата "Апартаментгейт " съгласно Симеонов е по-скоро честен проблем, защото изповядване на покупко-продажби на данъчна оценка е всеобща процедура. Депутатът въпреки всичко се разгласи за твърдо съблюдаване на закона там, където има закононарушение.

За надигналата се нова вълна на спор сред премиера и президента Валери Симеонов изрази позиция, че държанието на президента е по-скоро като на претендент за евродепутат. Той принизява институцията и употребява всеки един мотив на насочва просташки подмятания към ръководството.

В същото време водачът на НФСБ призна, че интензивността на Борисов напоследък фактически е по-голяма и това е израз на персоналното му предпочитание да се включи в оказалата се по този начин значима акция. Твърдо Валери Симеонов продължава да смята, че държавното управление би трябвало да изкара мандата си и той не вижда директна връзка сред тези избори и изборите за парламент. Тежестта на избора е друга и поради изборната интензивност, а и изборите са напълно разнообразни, заключи той./Банкер
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР