Бившият вицепремиер и лидер на НФСБ Валери Симеонов нападна остро

...
Бившият вицепремиер и лидер на НФСБ Валери Симеонов нападна остро
Коментари Харесай

Валери Симеонов брани Цачева, атакува Борисов заради нея

Бившият вицепремиер и водач на НФСБ Валери Симеонов атакува остро премиера Бойко Борисов, защитавайки министъра на правораздаването Цецка Цачева - поради властта Борисов бил подготвен да хвърли в бездната всеки.

Вчера Цачева съобщи, че подава оставка поради апартаментгейт, а министър председателят я одобри.

Няма безусловно никакво съображение за оставката на Цецка Цачева, особено тя е един от най-почтените и неукорими в своята активност политици, сподели в изказване пред организация " Фокус " водачът на Политическа партия НФСБ и народен представител от ПГ на " Обединени патриоти " Валери Симеонов.

Симеонов, чиято партия е съдружен сътрудник на ГЕРБ в ръководството, съпостави протичащото се в лагера на най-голямата партия с лов на вещици.

" Въобще не мога да допускам, че през 2019 година може да се прави подобен дебелашки лов на вещици, който ми припомня в исторически проект връщане във времето незабавно след 9 септември, когато без виновност и с виновност са изтрепвани хиляди хора единствено с обвиняването, че са били чорбаджии ", избухна водачът на НФСБ.

" Няма безусловно никакво съображение, всяка имотна договорка е въпрос на договаряне сред двете страни и когато няма нарушаване на закона, не знам кой с какви мръсни ботуши ще гази в персоналния живот на хората ", акцентира Симеонов.

И продължи: " Специално Цецка Цачева е един от най-почтените и неукорими в своята активност политици – човек, за който повече от 10 години никой не можа един черен косъм да откри в биографията му! "

" Сега внезапно да я изкарат отговорна за какво? Защото си е купила апартамент на контрактувана цена, платила си е парите, не е ограбила никого, не е направила договорката вследствие на някакви корупционни облекчения към компанията. Чисто просто си е продала парцелите в Плевен, с цел да си купи апартамент и те ще ѝ дъвчат кокалите и Борисов ще ѝ желае оставката. Това общество към този момент просто превъртя ", съобщи Симеонов и уточни, че няма оставка без да я е изискал Борисов. 

" Не знам по какъв начин тази партия съществува с подобен водач, който е подготвен да хвърли всеки в бездната единствено и единствено да продължи да се кандилка от горната страна на властта. За страдание обаче, в политиката не е задоволително единствено да се кандилкаш, да се балансираш от горната страна на властта, а да вършиш някаква работа. Какво прави той? В момента изменнически мълчи и не пази хората, които му правят най-вече работа ", сподели още Валери Симеонов.

За случая с Цветан Цветанов мнението ми е, че никой не може да държи сметка за имотна договорка – обвиняването към него е безусловно неаргументирано, безапелационен е Валери Симеонов пред " Фокус ".

" За случая с Цветан Цветанов моето мнение е, че никой не може да държи сметка за имотна договорка, при която едни 200 кв. м се заменят за 240 кв. м с доплащане. И двата закупени жилището са в еднакъв квартал при аналогични цени и не става въпрос за никаква корист или нарушаване на закона. Нека тези, които сега се упражняват, в това число моите сътрудници, дали е било морално да се подава оставка, дано първо да отговорят има ли престъпление. Ощетена ли е общината, страната, платени ли са налозите? Не мога да схвана защо някои по най-лумпенски метод, и то главно медиите, ще държат сметка за това на каква цена ще бъде закупен един апартамент, откакто са спазени законите и са платени налозите ", съобщи Симеонов.

По думите му особено казусът с Цветан Цветанов няма безусловно никакво съображение.

" Човекът си е заменил парцели в същия квартал със същата цена и за 40 кв. м си е доплатил 100 000 лева Хайде тези, които упрекват, да вземат да погледнат себе си, да си погледнат покупко-продажбите и да си погледнат близкото и далечно минало и в случай че са купували и продавали, на какви цени са го правили. Защото всички знаем каква е практиката в България. В случая става въпрос за едно обвиняване, безусловно нестимулирано, голословно и неаргументирано. Просто ти споделят: " Този е изверг " без да потвърдят или да кажат по какъв метод. Защо да е изверг, какво е направил? В случая срам за министър-председателя, че по подобен обикновен гнусен метод хвърля най-верните си хора в огъня ", добави той. 

" Интересно ми е какъв брой време ще занимават с простотии обществото. Ще ги занимават с жилища и сериали от рода на " Робинята Изаура " – ще се дами ли, няма ли да се дами и с коя партия, като в това време никой не реагира с изключение на НФСБ на апела на ДОСТ да се прави подписка за определяне на турско малцинство в България. Къде-къде по-важни тематики има, а сега ние се занимаваме с нелепости. Другата значима тематика е решаването на пакета " Мобилност " в Европейския парламент. Всичко това остава в сянката на някакви нелепости, измислени кавги за жилища и без смисъл подадени оставки ", сподели още Валери Симеонов. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР