Бившият вице-Баце, атлет, Машина за избори, Повелител на папките, Пазител

...
Бившият вице-Баце, атлет, Машина за избори, Повелител на папките, Пазител
Коментари Харесай

Кирчо, Гуантанамирчо и семейните ценности

Бившият вице-Баце, спортист, Машина за избори, Повелител на досиетата, Пазител на седемте ключа към фондациите, Владетел на квадратните метри и асансьорите Цветан Цветанов гостува на bTV, с цел да актуализира визията за себе и да намигне дяволито на някогашния си господар.

В дългия диалог бяха наранени доста задочни разногласия сред някогашните най-близки, които към този момент са най-чужди в света. Една от тематиките беше - чистката на Цветанови хора в ГЕРБ. Ето по какъв начин Цецерон отбрани един от тях. 

***

Жени Марчева, bTV,...Премиерът имаше една друга трактовка, интерпретация, на местата, в които ГЕРБ загуби. Той споделя: ГЕРБ където имаше деребеи, кметове деребеи, там загубихме. Съгласен ли сте? 

Цветан Цветанов: Това е обидно, разбирате ли! Това е обидно. 

ЖМ: Може да е обидно, само че нали това е коментарът на премиера! 

ЦЦ: Кой съгласно вас е деребей? Знаете ли какъв брой могат да бъдат упрекнати, че са деребеи, само че това няма да дава отговор на истината! Защото, когато ти си носил положителни резултати на база политиките, които си правил в даденото обитаемо място или си помагал на хората - ти си получаваш своята изборна интензивност. Когато не си получавал, по-добре е някой път да загубиш даден избор - имали сме и такива случаи. Ето, Сандански мога да дам за образец. Преди години ние сме губили избори в Сандански. И ние за първи път спечелихме изборите в Сандански с Кирчо Котев. Един извънредно етичен, учтив човек, не знам дали го познавате. Той на мравката ще направи път. Той е толкоз добър. Има прелестни два близнака, които му скъсват нервите с тяхната емоционалност, има прелестно семейство. И в един миг ти да обвиниш Кирчо Котев за нещо, което просто то не подхожда нито физически, нито душевен, нито интелектуално. 

ЖМ: Ами може би тук разликата е била, че вие като, по какъв начин да кажа, като човек, който е градил ГЕРБ конструкция по конструкция, познавате тези хора със съпругите и близнаците им, до момента в който министър председателят, който е по-високо и който не му е работа с това, може би не ги знае тия работи. 

ЦЦ: Вижте! За мен един човек, който има семейство, той значи има някакво възприятие за отговорност и самозапазване. Никога няма да си разреши да прави някакви арогантно държание или дейности, които да бъдат уронващи престижа на общината, на партията и на всичко това, което е - тъй като той мисли на първо място за фамилията си! 

***

Коментар от " После ". Мъдри думи, чиято мъдрост може да се попие още по-дълбоко, в случай че следим нещата в развиване и в исторически подтекст! Вие сте не запомнили, само че по тази причина пък ние помним една друга апология на фамилните полезности от Цецерон! 

Спомнете си и вие, че преди години тук в България по силата на някакво съглашение приехме затворник от разтурения американски затвор Гуантанамо, където държаха лица, обвинени в ислямски тероризъм. 

Тогава господин Цветанов изясни по същия метод, че в действителност одобряваме у нас човек " млад, заслужен и изповядващ фамилните полезности ". 

Тоя човечец пристигна у нас и повече ни се чу, ни се видя - нека си изповядва някъде добродушно и спокойно фамилните полезности и всичко да е както го изяснява мъдрият Цецерон. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР