Бившият вече треньор на волейболния Азимут Модена Радостин Стойчев беше

...
Бившият вече треньор на волейболния Азимут Модена Радостин Стойчев беше
Коментари Харесай

Феновете на Модена застанаха твърдо зад Радо Стойчев

Бившият към този момент треньор на волейболния Азимут Модена Радостин Стойчев беше уволнен в сряда късно вечерта поради протест от страна на целия тим. Играчите на състава участваха в предаване по локалния ефирен канал, където се оповестиха срещу методите на Стойчев и желаеха той да бъде освободен.

В резултат на невижданата изява на волейболистите 12-кратният първенец на Италия и четирикратен победител в Шампионската лига разгласи, че се разделя с българския експерт. Това стана с малко известие в формалната страница на клуба в обществените мрежи.

“Прекратихме трудовите си взаимоотношения с наставника Радостин Стойчев. Благодарим му за положените усилия”, гласи известието на отбора.

Ден по-късно, президентката на тима Катя Педрини написа дълго писмо, което бе оповестено на страницата на отбора във Facebook. В него собственичката на клуба изрази своето страдание, че не е послушала по-рано своите играчи и, че съжалява, за това, че би трябвало да се разделят с Радо Стойчев!

До уволнението на Стойчев се стигна, откакто в основата на протеста бяха двамата водачи на тима Бруно Резенде и Ървин Нгапет. Двамата трябваше да бъдат посетители в телевизионното предаване Barba & Capelli, само че дружно с тях в студиото пристигнаха всички останали от отбора като се изключи българина Чоно Пенчев, който е в доста положителни другарски взаимоотношения и с двамата играчи.

Феновете на тима обаче са на друго мнение. Ето дребна част от мненията във фейсбук страницата на клуба:

” Пълен цирк. Сега ще бъде проблем да се откри треньор, който да пристигна в Модена, който е спечелил 4 шампионски трофеи, 4 шампионата и международни трофеи и най-много, който откри и даде късмет на Нгапет!”

“Радо Стойчев постоянно е показал огромен професионализъм и отдаденост. Съжалявам, че към този момент няма да е отпред на Модена и най-много, че се трансформира в черната овца.”

“12 против 1 не ми наподобява доста мъжка постъпка, атакуваш в ефирен ефир човек, който даже няма по какъв начин да се отбрани.Това бе черешката на тортата!”
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР