Бившият вече общински съветник от БСП Бенчо Бенчев, задържан в

...
Бившият вече общински съветник от БСП Бенчо Бенчев, задържан в
Коментари Харесай

Привикаха съветника Бенчев в прокуратурата, повдигат му обвинение

Бившият към този момент общински консултант от Българска социалистическа партия Бенчо Бенчев, арестуван в Истанбул дружно с Димитър Желязков - Митьо Очите е свикан от следствения отдел към окръжната прокуратура Бургас за привличането му към наказателна отговорност, излиза наяве от публикувано в късния следобяд известие на  Апелативната прокуратура в Бургас. От там обясниха, че под надзора на Районна прокуратура Бургас се организира следствие за това, че в интервала от 02.08.2018г. до 05.08.2018г. в Истанбул е спомогнато на разположение, направило закононарушение, да бъде осуетено по отношение на него наказателно гонене, без да е имало съглашение с това лице преди да е направило самото закононарушение.  В този смисъл, чака се на Бенчев да му бъде повдигнато обвиняване, че е оказал помощ на Митьо Очите да се укрие.

Става дума за закононарушение по чл.294 ал.І от Наказателен кодекс, за което законодателят е планувал наказване „ отнемане от независимост “ до 5 година Разследването се организира от следователи при Окръжен Следствен Отдел  под надзора на екип от районни прокурори, обясниха от Апелативната прокуратура.

В известието се споделя още, че по случая се организират разпити на голям брой очевидци, в това число и такива пред арбитър. Изготвени са интернационалните следствени поръчки, с които са изискани публични документи от Турция и Гърция, изискани са информации от Граничен контролно-пропусквателен пункт, подхванати са и други, относими към предмета на следствие, процесуални дейности.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР