Бившият вътрешен министър Цветлин Йовчев е категорично против идеята, издигната

...
Бившият вътрешен министър Цветлин Йовчев е категорично против идеята, издигната
Коментари Харесай

Какво да правят бедните при нужда от НСО охрана?

Бившият вътрешен министър Цветлин Йовчев е изрично срещу концепцията, издигната от Движение за права и свободи, охраняваните от Националната работа за защита (НСО) да заплащат за тази „ услуга “. Пред бТВ Йовчев беше безапелационен, че не трябва и не може НСО да бъде превръщана в частна охранителна компания или комерсиално сдружение.

Ако лицето, което е застрашено, няма опция да си заплаща какво се случва тогава, попита Йовчев по предложенията на Движението за права и свободи.

Действително е нужно преосмисляне и смяна на модела на взаимоотношение на НСО с останалите служби, защото актуалният модел е бил сполучлив за 90-те години на предишния век. Явно обаче този модел дава недостатъци сега.

Според Йовчев неприемливо е и да се дава техника на НСО, защото даже и колите би трябвало да дават отговор на избрани условия и механически параметри.

Бившият вътрешен министър не разяснява в елементи концепцията на ГЕРБ НСО да мине към Министерство на вътрешните работи, само че уточни, че би трябвало с внимание да се подхожда и към фрагментите на службата по защита, защото те минават характерно образование. Включително и по отношение на тях не може да се подхожда с неуважение и те не могат да бъдат наемани и освобождавани безсистемно.

НСО би трябвало да има ясна формулировка за пълномощия, отговорности и кръг от охранявани лица. Кой ще дефинира кръга от лица и ще преценя в това число и равнището на опасността - това е значим въпрос, съгласно Цветлин Йовчев, съгласно който кръгът от охранявани лица би трябвало да бъде ясно дефиниран.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР