Бившият вътрешен министър на Италия Матео Салвини организира масова акция

...
Бившият вътрешен министър на Италия Матео Салвини организира масова акция
Коментари Харесай

Салвини свика митинг в Рим за обединяване на десните

Бившият вътрешен министър на Италия Матео Салвини провежда всеобща акция в Рим, която съгласно него ще помогне за обединяването на десните политически сили - разединени след разпада на държавното управление през лятото

В столицата се събраха над 100 хиляди души , които дойдоха със специфични влакове, с цел да показват " италианската горделивост ", оповестява AFP.

" Бяхме прави като взехме решение да излезем от държавното управление ", съобщи Сълвини, който е водач на партията " Лига ". Той държа тирада пред стачкуващите след изявленията на няколко извънредно десни политици и милиардера Силвио Берлускони, някогашен министър председател на Италия.

Салвини съобщи, че желае да живее в страна, в която не е нужно да се чака позвъняване от Меркел или Макрон, с цел да се ръководи.
 Салвини е навън, само че може да се върне
Салвини е навън, само че може да се върне

" Пет звезди " и Демократическата партия се схванаха за нова ръководеща коалиция...

Той показва настройките на антиимигрантски настроените италианци. Като вътрешен министър той имаше поддръжката на сътрудниците си популисти в предходното държавно управление и беше убеден в своихте бъдещи политически победи. Салвини е прочут и с това, че утвърждава съветския президент Владимир Путин и политиката на Кремъл.

След разпада на предходното държавно управление някогашният сътрудник на " Лига " - придвижването " Пет звезди ", подписа съглашение с лявоцентристката Демократическа партия за сформиране на ново проевропейско държавно управление.
 Започна прокурорско следствие против Салвини за сговор с Русия
Започна прокурорско следствие против Салвини за сговор с Русия

Прокуратурата в Милано проверява скица с съветски пари...
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР