Бившият вътрешен министър Иван Демерджиев подчерта, че влизането на България

...
Коментари Харесай

Гранична сигурност и миграция: Иван Демерджиев критикува решенията на управляващите

Бившият вътрешен министър Иван Демерджиев акцентира, че влизането на България в Шенгенското пространство единствено по море и въздух не може да бъде обсъждано като триумф. Той изрази съществени опасения за миграционната политика и граничната сигурност на страната .

Демерджиев разяснява дългия интервал от 12 години, в който България беше в застой във връзка с нейното участие в Шенгенското пространство. Той не смята този интервал за крах и акцентира, че повода за забавянето не е била служебната администрация, а работата на държавното управление.

Едно от главните му опасения е обвързвано с 6000 мигранти , които би трябвало да бъдат признати в страната. Той твърди, че това число не е фиктивно, а действително , и акцентира, че през предходната година в страната са били признати 100 мигранти по силата на Дъблинското съглашение. Този факт го кара да се запита дали държавното управление е в положение да ръководи потока от мигранти и да подсигурява тяхната интеграция в обществото.

Демерджиев също по този начин подлага на критика пакта за миграцията и убежищата , като показва, че може да се измести тежестта към по-малките страни в Европа и да се наложи обилни провокации по отношение на приемането на мигранти.

Относно влизането на България в Шенген единствено по море и въздух, Демерджиев показва подозрения пред „ NOVA “ в успеваемостта на този метод. Той предизвестява, че тематиката за сухопътните граници ще остане нерешена и че натискът върху границата може да се усили. Той акцентира нуждата от предприемане на ограничения за подсилване на граничната сигурност и афишира възобновяване на вътрешните граници за наложително.

Изказването на някогашния вътрешен министър Иван Демерджиев съдържа съществени предизвестия и рецензия по отношение на миграционната политика и граничната сигурност на България. Той приканва за по-решителни и ефикасни ограничения, с цел да се ръководи потока от мигранти и да се подсигурява сигурността на границите ни.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР