Бившият външен министър на България Солмон Паси публикува своите разсъждения

...
Бившият външен министър на България Солмон Паси публикува своите разсъждения
Коментари Харесай

Соломон Паси: Защо улици са кръстени на Дондуков, Скобелеви и Аксаков, а не на Аспарух

Бившият външен министър на България Солмон Паси разгласява своите разсъждения по отношение на
" съветското присъcтвие " сега в България. Той недоумява за какво целия център в столицата е посипан с улици и булеварди, носещи имена на съветски политици и общественици, написа varna24.bg.
``
реклама
За съветското политическо наличие в софийската топонимия

Фотография от Казахстан ми напомни за пътя на прадядото, дядото и бащата на Аспарух, които са ни извели на запад от Черно море, напълно в Европа. При всички сантименти към екзотиката на Азия Европа си е Европа, а Аспарух е евентуално първият ни евроинтегратор... И се замисля човек какъв брой булеварди, площади и основни улици в София са именувани на Аспарух и неговите прародители... И какъв брой, и кои, и за какво ли на: Дондуков, Скобелев, Гурко, Паренсов, Игнатиев, Столетов, Калитин, Цар Освободител, Руски монумент, и така нататък, и така нататък.., на Москва, и по този начин чак до идеолога на антиеврейските погроми Аксаков... И всичко това в идеалния център на София - една “Славянска " не е ли задоволителна вместо този паноптикум!

А в случай че толкоз държим на съветско политическо наличие в софийската топонимия, към бул. “Сахаров " може да се добави и площад “Магнитски " със скулптура пред Паметника на Съветската войска. Към този толкоз обсъждан артефакт да прибавим и четирите скулптурни групи от кръстовището на “Граф Игнатиев " и Канала, които (като най-малко!) можеха да бъдат свалени в реката под тях като Рачо Ковача в Габрово да вземем за пример. И за какво ул. “Камчатка ", а не “Аляска ", “Ламанш ", “Калифорния " или “Чикаго " - та той е шестият в света град по брой българи! Или Антарктида и о-в Ливингстън, където България към този момент 35 година гради база и наличие.

Толстой - добре, Пушкин и Достоевски са велики, Гагарин също, само че по различен метод. Но за какво пък Иван Сусанин, а не Риголето?

Защо Тургенев, Гогол, Чехов и Шевченко, а не Жул Верн, Марк Твен или Астрид Линдгрен, с които и сегашните генерации деца не престават да порастват? Поне да беше ул. “Илф и Петров ", които всеки трети възрастен българин още цитира...

И се укротявам, че София въпреки всичко не е село Бутан, в което ул. “Чапаев " се кръстосва с бул. “Ленин "... За последния, несъмнено, би трябвало национална възбрана, а не локално законодателство.

Та такива мисли ражда карантината, до момента в който върша джогинг край паркхотел “Москва ", наглеждащ отвисоко-отвисоко прилежащия хотел “Плиска ", кръстен на остарялата българска столица... ", 

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Примери за подправени вести за ковид:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР