Бившият външен министър и президент на Атлантическия клуб у нас

...
Бившият външен министър и президент на Атлантическия клуб у нас
Коментари Харесай

Соломон Паси: Има разногласия за АЕЦ Белене между България и САЩ

Бившият външен министър и президент на Атлантическия клуб у нас Соломон Паси даде своя коментар за срещата Тръмп-Борисов нощес.

``
реклама

" Истинското разгадаване на официалното съобщение ще се случи в петък, когато американският дипломат Херо Мустафа ще приказва пред Атлантическия клуб. Гледаме на тази аудиенция като стъпка за развиване на българо-американските връзки през идващите 30 години ", съобщи той пред бТВ.

Според Паси основната дума за срещата във Вапшингтон е " сигурност ". Според него от първичните настройки се вижда различия сред България и Съединени американски щати във връзка с АЕЦ " Белене ". Паси посочи, че няма проблем да има американско присъединяване, само че американците по-скоро продават съоръжение, в сравнение с да са оператори.

Бившият ни външен министър не счита, че тематиката за визите е най-важна за България. Той се аргументира с това, че за страната ни не би било потребно " приключването на мозъци ".

Соломон Паси не чака Тръмп да пристигна в България, макар поканата от Борисов. Той изясни, че занапред следва предизборна акция в Съединени американски щати и американският президент ще е зает с това.

Визитата на премиера Бойко Борисов в Съединени американски щати към този момент завърши. Освен с Тръмп, българският министър председател се срещна и с представители на бизнеса.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФору
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР