Бившият външен министър и кмет на Лондон Борис Джонсън е

...
Бившият външен министър и кмет на Лондон Борис Джонсън е
Коментари Харесай

Борис Джонсън е новият премиер на Великобритания

Бившият външен министър и кмет на Лондон Борис Джонсън е новият водач на Консервативната партия и нов министър председател на Англия, заяви CNN.
Джонсън е получил поддръжката на 92 153 от членовете на торите. За главния му конкурент - сегашния външен министър на Англия Джереми Хънт - са дали своят вот 46 656 от членовете на Консервативната партия.
Минути след оповестяването на резултатите от вота Борис Джонсън се качи на сцената и благодари на всички участници в акцията по избора на нов водач на торите, както и на „ забележителния “ конкурент Джереми Хънт, отбелязва още БГНЕС.
По думите на Джонсън актуалният външен министър е дал „ отлични хрумвания “ за развиването на страната по време на акцията си и съобщи, че има намерение „ да ги открадне “.
Джонсън се изрече ласкаво и по адрес на своя предходник Тереза Мей, която нееднократно е подлагал на критика. „ За мен беше привилегия да бъда член на кабинета ѝ. Благодаря ти, Тереза “, разгласи новият английски министър председател. От своя страна Тереза Мей поздрави в Twitter Борис Джонсън за успеха, като му даде обещание „ цялостната си поддръжка “.
Припомняме, че в избора на нов водач на Консервативната партия участваха 160 000 членове на торите. Победителят заема освен лидерското място отпред на торите, само че става и идващият министър-председателя на Англия.
Борис Джонсън - някогашен външен министър и кмет на Лондон - беше апетитен като явен победител в конкуренцията, макар че членове на кабинета към този момент оповестиха, че ще подадат оставка, в случай че той бъде определен. Във вторник Тереза Мей, която се отдръпва след протест в личната ѝ партия против договорката за Brexit, участва на последното съвещание на кабинета си.
Официално тя ще връчи оставката си на кралица Елизабет II в сряда следобяд, откакто отговори на въпросите към премиера в Народното събрание. Нейният правоприемник ще встъпи в служба малко по-късно – откакто участва на визита в Бъкингамския замък.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР