Бившият външен министър Екатерина Захариева се възмути, че в бюджета

...
Бившият външен министър Екатерина Захариева се възмути, че в бюджета
Коментари Харесай

Захариева се възмути: Няма достатъчно пари за дипломатите ни точно сега

Бившият външен министър Екатерина Захариева се възмути, че в бюджета не са отпуснати задоволително средства за Министерство на външните работи тъкмо в настоящия сериозен миг, когато стартира война в Украйна.

„ Точно през днешния ден, когато Руската федерация атакува Украйна и се чака от българските дипломати и в Одеса в консулството в столицата да бъдат на мястото си и да подкрепят всеки един български жител на територпията на Украйна да се изтеглят или обезпечат, е денят, в който Народно събрание няма да одобри част от предложенията за повече средства в бюджета на Министерство на външните работи, възмути се Захариева.
В целия бюджет, освен в МВнРа липсва политика по приходите.

Бях предложила 10% нарастване, с цел да се компенсира инфлацията, а немалка част от нашите дипломати работят в тежки условия и в рискови условия, регистрира някогашната външна министърка.
Тя напомни, че в този момент дипломатите ни в рисковите точки ще стоят там с техните фамилии с риск за тяхното здраве и живот.

В бюджета, който гласувахте, липсваха и част от сумите, нужни за осъществяванията на уговорките на България в НАТО и Организация на обединените нации – организациите, към които е е ориентирано вниманието на бърлгарските жители, напомни Захариева.

Тя благодари на бюджетната комисия, че най-малко за вноските се намерили средства и посочи, че за командировките спомагателните средства за към 1 милион, което е извънредно незадоволително сега в тази обстановка, която няма да се успокои за 1 ден.

Считам, че би трябвало доста деликатно да се намерения поради това, ксоето се случва. Нима някой, даже който не схваща процесите в района, е очаквал някакво друго развиване в района?!, попита риторично Захариева.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР