Бившият външен министър Даниел Митов ще бъде издигнат за премиер

...
Бившият външен министър Даниел Митов ще бъде издигнат за премиер
Коментари Харесай

ГЕРБ ще издигне Даниел Митов за премиер?

Бившият външен министър Даниел Митов ще бъде повдигнат за министър председател от ГЕРБ, оповестява, като се базира на високопоставени източници от партията.

По-рано през днешния ден министър председателят и водач на ГЕРБ Бойко Борисов съобщи, че. Отрече това да е Томислав Дончев.

" Ще предложа различен министър-председател с доста ясна европейска, НАТО-вска ориентировка ", безапелационен бе Борисов.

По думите му гласоподавателите са сложили ГЕРБ преди всичко, по тази причина от партията ще подходят отговорно при предлагането за сформиране на държавно управление.

Кой е Даниел Митов?

През 2014 година Даниел Митов беше назначен за министър на външните работи от президента Росен Плевнелиев в служебното държавно управление на Георги Близнашки. Запазва поста и в идващото държавно управление - второто на Бойко Борисов.

Преди това Митов е член на Демократи за мощна България (ДСБ) и се кандидатира на частичните избори за европейски парламент през 2007 година След като цялото ѝ управление, отпред с водача Иван Костов, подава оставка, Даниел Митов е определен за заместник-председател на ДСБ.

През 2012 година Митов се причислява към партията Движение " България на жителите " на някогашната еврокомисарка Меглена Кунева. Избран е за член на Националния съвет на партията и остава подобен до есента на 2012 година. Оттегля се от политиката заради уговорките си към Националния либерален институт, чийто непрекъснат представител е.

Сега Даниел Митов е народен представител от ГЕРБ-СДС в новия парламент.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР