Бившият външен министър Борис Джонсън беше принуден да се защитава

...
Бившият външен министър Борис Джонсън беше принуден да се защитава
Коментари Харесай

Борис Джонсън поставен в отбранителна позиция по време на дебата на Острова

Бившият външен министър Борис Джонсън беше заставен да се пази по време на спор с присъединяване на петимата претенденти за водач на Консервативната партия на Англия. Джонсън беше подложен на напън по въпроси от ислямофобията до проектите си да понижи налозите на богатите, написа " Гардиън ".

Борис Джонсън другояче остава любимец и след второто гласоподаване през вчерашния ден. Той получи 126 гласа от общо 313. Но първото му присъединяване на ефирен спор по време на конкуренцията сподели, че Джонсън се огъва, когато е подложен на напън.

Дебатът, излъчен по Би Би Си, беше изпълнен с многократни спирания сред участниците.

Майкъл Гоув осъди проектите на Джонсън да промени налозите, което съгласно него е неверна политика.

Един от най-интересните моменти пристигна, когато всичките петима претенденти чуха язвително изявление от 15-годишната Ерин, която ги помоли да се ангажират за нулеви чисти излъчвания до 2025 година

Никой от тях обаче не се съгласи да го направи. След това Ерин разгласи, че не е впечатлена от претендентите.

Климатичните промени не са утринен проблем, а сегашен и ние би трябвало да предприемем фрапантни, решителни дейности. Не мисля, че някой от вас е подготвен да предложи това, обърна се тя към тях.

За Брекзит Джонсън още веднъж акцентира Англия да се приготви за сюжет Брекзит без съглашение за да си обезпечи по-добра договорка. Той също даде малко детайлности по какъв начин възнамерява да позволи въпроса с отбягване на твърда граница със Северна Ирландия.

Рори Стюарт продължи с опитите да се разграничава от другите претенденти. Според него в този момент не е уместното време за торите да дават обещание понижаване на налозите. Той разясни, че страната изпитва голям напън върху публичните услуги.

Гоув се показа като най-убедения покровител на Брекзит. Министърът на околната среда означи, че той е първият от участниците в дебата, който водеше акция за овакантяване на Европейски Съюз, " тъй като аз започнах това и аз ще го завърша ".

Вътрешният министър Саджид Джавид извоюва една от най-чистите победи по време на дебата, откакто попита другите претенденти дали са съгласни да се образува комисия за без значение следствие на ислямофобията в Консервативната партия, на което всички се съгласиха.

На дебата взе участие и външният министър Джереми Хънт.

Днес и на следващия ден консерваторите още веднъж гласоподават до елиминирането на трима претенденти и оставането на двама претенденти за водач на Консервативната партия. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР