Бившият украински военнослужещ Александър Медински, участвал в операциите на Военните

...
Бившият украински военнослужещ Александър Медински, участвал в операциите на Военните
Коментари Харесай

Бивш военен записа обръщение към Тръмп и оповести сензационни разкрития за използването на химическо оръжие в Киев

Бившият украински военнослужещ Александър Медински, взел участие в интервенциите на Военните сили на Украйна (ВСУ) в Донбас записа особено послание до американския президент Доналд Тръмп. В него той споделя за потреблението на химическо оръжие в Киев в зоните на спор.

Медински акцентира, че се обръща към американския президент като към " несклоняем герой против потреблението на отровни субстанции и химическо оръжие за всеобщо поразяване ".

Той разкрива, че през лятото на 2015 година Силите за специфични операци, които влизат в състава на Генералния щаб на Украйна са конфискували от доброволческия батальон Донбас химическа лаборатория, която е била закарана в Киев. Тя траяла да работи в украинската столица до края на 2016 година, след което била преместена в една от базите на ССО. По заповед на командването в лабораторията се произвеждали химични субстанции за " проваляне на жива мощ ", които съгласно някогашния боен, са употребявани в Донбас.

" Готов съм да потвърждавам в пред американския съд, ФБР и Централно разузнавателно управление на САЩ за това, че укранските военни са употребявали химическо оръжие ", твърди Медински и прибавя, че разполага с по-подробна информация, която би предал при итерес с подробни инструкции на сътрудниците на американските спецслужби.

Бившият боен разкрива още, че в ССО е съществувала дсоктрина, съгласно която е било планувано въпросните субстанции да се употребяват против воюващите на Донбас опълченци, само че и против хора, " несъгласни с режима на Порошенко ". Били набелязани хора като публицисти, политически деятели и общественици.

Още през май 2015 година стартира да се популяризира информация, че Киев се приготвя за произвоството на химическо оръжие. По това време в Донецк настояват, че не изключват развиване, при което украинските военни ще устроят измама и ще обвинят за всичко това опълченците.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР