Бившият твърдолинеен китайски премиер Ли Пън, известен с това, че

...
Бившият твърдолинеен китайски премиер Ли Пън, известен с това, че
Коментари Харесай

Почина бившият китайски премиер Ли Пън

Бившият твърдолинеен китайски министър председател Ли Пън, прочут с това, че разгласи военно състояние по време на митингите на площад " Тянанмън " през 1989 година и взе интензивно присъединяване в потушаването им, е умрял през вчерашния ден на 90-годишна възраст, предадоха китайските държавни медии, представени от международните организации.

Той беше министър председател на Китай от 1988 година до 1998 година, а по-късно сред 1998 година и 2003 година бе ръководител на Постоянния комитет на Общокитайското заседание на народните представители (ОСНП), напомня Българска телеграфна агенция.

Въпреки че по никакъв начин не беше известен в Китай, той ръководеше страната при излизането й от изолацията в интервала след събитията на " Тянанмън " и усилването на световното й дипломатическо и икономическо въздействие, нещо което той приветстваше в постоянно намерено националистическите си обществени изявления, отбелязва Асошиейтед прес.

Ли е умрял през вчерашния ден вечерта в резултат на неуточнено заболяване, чието лекуване се оказало несполучливо, заяви формалната китайска осведомителна организация Синхуа.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР