Бившият централен защитник на футболен клуб Берое /Стара Загора/ от

...
Бившият централен защитник на футболен клуб Берое /Стара Загора/ от
Коментари Харесай

Бивш футболист на Берое е загиналият при пожара тази сутрин в Стара Загора

Бившият централен бранител на футболен клуб " Берое " /Стара Загора/ от средата на шейсетте години Георги Петров Матев, на 73 години, е починалият при пожара тази заран в блок 18 на старозагорския квартал " Казански ", научи " 24 часа " от съседи. Мъжът обгорял в леглото си, до момента в който спял. Апартаментът му, обзет от огъня, е на десетия етаж в 15-етажния блок.

Сигнал за пожара бил подаден на телефон 112 към 4,20 часа сутринта в неделя. Жени, които били на балкона на последния етаж, инцидентно забелязали пламъците под тях и това предотвратило още по-голяма покруса. След като се обадили по телефона, те хукнали по етажите, с цел да разсънват хората.

На място пристигнали 2 противопожарни автомобила, които почнали незабавно да гасят. Въпреки намесата на огнеборците, два жилището - на десетия и на единайстия етаж, са изцяло унищожени, жилището под тях на деветия етаж е наводнено при гасенето.

По-късно, към този момент при разчистването на изгорелия апартамент, бил открит овъглен трупът на футболиста-ветеран. Предполага се, че той се е задушил от дима в съня си, преди да обгори. На горния етаж не живеел никой, защото притежателите на жилището били на гурбет в чужбина. Само преди години те правили ремонт на жилището си, в този момент всичко е унищожено, споделиха техни близки.

Съотборници на починалия Георги Матев си спомнят, че като младеж той бил измежду най-големите очаквания на локалния футбол, само че по-късно не се наложил и съвсем не е играл при мъжете на " Берое ". Бил женен за счетоводителка в клуба, с която по-късно се развели. Напоследък Георги, прочут в квартала с прозвището Рошавия, живеел самотно като клошар и злоупотребявал с чашката. В жилището му, откъдето се допуска, че тръгнал пожарът, даже нямало ток и вода - те били изключени поради неплатени сметки. Като най-вероятна към този момент се счита версията, че пожарът тръгнал от фас или от запалена свещ, с каквато си светел някогашният футболист. При него имало купища остарели вестници, които дълго време са тлели, преди да се възпламенят, само че възрастният мъж бил задремал или пийнал и не усетил заплахата. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР