Бившият централен нападател на Левски Петър Курдов винаги е бил

...
Бившият централен нападател на Левски Петър Курдов винаги е бил
Коментари Харесай

Курдов: Не съм оптимист за Левски срещу ЦСКА, Илиана да замълчи

Бившият централен нападател на Левски Петър Курдов постоянно е бил пределно прям, когато приказва за футбола през днешния ден, за обичания си наследник клуб и за всичко обвързвано с обичаната игра.

Курдов приказва в особено изявление за Българска телеграфна агенция за идното дерби ЦСКА - Левски, а също по този начин и изрази опасения, че неприятни резултати в три следващи мача могат да ударят съществено по упоритостите на клуба от " Георги Аспарухов " да се бори за купата.

За девет сезона с къси спирания към този момент 62-годишният пловдивчанин има към 200 мача и близо 70 гола със " синята " фланелка. За него мачът с ЦСКА е номер 1 като страст и счита, че това е срещата, която дава същинския отговор кой футболист става за огромен футбол и кой - не.

Здравейте, господин Курдов! След мача с Лудогорец, за вашия обичан Левски идва и безконечното дерби. Колко е друго от това във Вашата младост?

- Разбира се, че ЦСКА - Левски е дерби, само че този мач няма нищо общо с тези дербита от нашето време по доста аргументи. Тези дуели ние ги чакахме с голямо неспокойствие, тъй като единствено в тях можеш да покажеш същинската си стойност. Другите мачове ги играехме с озлобление, само че дербито с ЦСКА най-малко за мене постоянно е било нещо доста особено.

За мача тази събота чакам Левски да победи и желая доста това да се случи. Но доста неща в нашия тим не ми харесват и не ме вършат оптимист. Още повече, че преди два дни ЦСКА безусловно прегази Локомотив (Пловдив). Те имат футболисти, каквито ние нямаме.

Но чакам всички в Левски да са в положително въодушевление и да дадат всичко от себе си. Искам единствено да направя един паралел - вижте селекцията на двата тима. В ЦСКА се взимат футболисти, за които се заплащат трансферни суми. Докато при нас предпочитано се взимат свободни сътрудници. И това няма по какъв начин да не се отрази.

Левски влиза в дербито след загуба с Лудогорец, а ЦСКА след безапелационна победа и игра против Локомотив (Пловдив). Още ли важи клишето, че във " безконечното дерби " моментната форма не играе роля?

- Според мене, към този момент не. Това важеше за нашето време. Сега от 11 титуляри, българите са най-много трима. Другите са чужденци, които идват в българското състезание с други разбирания. А и не знам по какъв начин тъкмо чужденците одобряват заряда, страстта от това дерби, с цел да се вложат. Точно това липсва в този момент, зарядът от нашето време и сравнението няма смисъл да се прави. Но повече ме тормози това, че ние не сме безапелационни. Печелим няколко мача в последните минути, в добавеното време. И то против тимове, които не трябва да ни затрудняват.

След домакинското проваляне в предходния кръг, още едно проваляне във " безконечното дерби " няма ли да натежи прекомерно за упоритостите на клуба? По същото време Лудогорец е хазаин на Пирин и " сините " действително нямат право на загуба.

- Нямам пояснение по какъв начин може против Лудогорец да излезеш да играеш по подобен лаишки метод, при изискване, че евентуално в последните 10 турнирни мача нямаме победа. И по-късно търсим опрощение със съдиите. Аз когато играех, имах един треньор, който на анализа ни питаше всичките: " Кой резултат е по-добър? 0:0 или 0:1 за съперника? ". Ние в този момент на " Герена " безусловно излязохме без гащи. И още по-лошо - без нужната конфигурация за подобен мач. Затова се надявам в този момент настройката, благодарение на публиката, против ЦСКА да бъдем разнообразни.

Освен това желая да кажа, че получихме вратарски гол. Защо никой не се вгледа в този миг? Да, младо момче, от школата е, само че няколко мача към този момент губим поради него. Трябва да се пуска и различен вратар, да има действителна конкуренция. Вратарският пост е значим и характерен, не е вярно да му се дава късмет единствено на него. Но допълнително конкретика няма да влизам. Има си треньори, които взимат пари за тази работа, те да се намесят.

Колко отговорен беше съдията Георги Гинчев на мача Левски - Лудогорец (0:1), че се развихри такава нервност против него? Попречи ли съществено на Левски да завоюва? Дори брачната половинка на притежателя на клуба Наско Сираков се включи от обществените мрежи и атакува БФС.

- Загубихме от Лудогорец, в този момент следва дерби с ЦСКА, а по-късно посещение на Черно море. Ако се натрупат отрицателни резултати в трите срещи, освен аз, само че и други хора ще стартират да разясняват. За мача с ЦСКА нека да излезем с чест и да победим. После идва сложното посещение на Черно море, където при един отрицателен резултат за мене ще ескалират още реакции. И тогава какви ще бъдат оправданията? Пак ли със съдиите? В българския футбол има няколко индивида, на които като не им върви тима, съдията е отговорен. После са отговорни кмета, попа... Единият от тях към този момент не е треньор на Левски. Казвам го не като почитател, а като треньор. Просто към този момент всички други съдии, които ще свирят мачове на Левски, ще си дават сметка какво ги чака.

Вижте думите на Юрген Клоп след последния мач на Ливърпул. Трябва да вземем образец от такива хора. Едва ли някой арбитър желае да се окепази. Грешките ги приписвам на тяхната младост и липса на опит. Всеки арбитър може да сбърка в подобен мач. Но отново споделям - треньорът на Ливърпул направи едно почтено изявление.

И последно желая да кажа, че е извънредно несериозно и неуместно да се нападна БФС и Борислав Михайлов за щяло и нещяло. БФС постоянно се е отнасял правилно, даже се е застъпвал за Левски. Футболният съюз не е ощетил с нищо нашия клуб.
 Раева беснее: Гнусна съдийска подигравка посред светинята
Раева беснее: Гнусна съдийска подигравка посред светинята " Георги Аспарухов "!

" Пито-платено! Ай, наздраве на БФС "

Много известна напоследък стана една приказка за 40-годишното другарство. Искам единствено да кажа, че при този човек такива сантименти няма.

Когато бяхме футболисти, ние бяхме една тройка неразделни другари, въпреки всичко с по една година разлика сме, връстници - аз, Боби Михайлов и Наско Сираков. Сираков си гледа неговия интерес и когато ползата му е оскърбен, реагира.

С други футболни хора си приказвах след мача и нямаше по какъв начин да подминем едно нещо. Коментарите на госпожа Илиана Раева към този момент са рецидив. Гарантирам ви, че няма на никое място по света брачната половинка на футболен президент или притежател на клуб да приказва за футбол, за съдийството.

Нека да напише една дисертация по футбол, евентуално ще се потвърди като топ-треньор. Моето мнение е, че към този момент е смешно. Казвам й го с най-хубави усеща - дано да спре. Сега, в случай че приказваме за художествена гимнастика, там нямам какво да кажа - смъквам й шапка от почитание. Но за футбол, нещо не ми подхожда.

Как ви се коства класиране в българската Първа лига с Локомотив (Пловдив) и Черно море (Варна) на първите две места?

- Когато ние играехме имаше един лаф: доста тимове играят добре, а на края на първо и второ място са Левски и ЦСКА. Знаете известната приказка, че " във футбола равнищата е дълга ". Смятам, че най-после всичко ще си пристигна на мястото, просто като виждам игровия капацитет на Локомотив (Пловдив), ЦСКА, Лудогорец, няма за какво да върша други прогнози. Но дано първо да забележим какъв брой дълго ще поддържат високото движение Локомотив (Пловдив) и Черно море. Надявам се и Левски да бъде в битката за върха, по тази причина и желая победи в идващите тежки мачове.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР