Бившият треньор на Удинезе Франческо Гуидолин сравни халфа на Наполи

...
Бившият треньор на Удинезе Франческо Гуидолин сравни халфа на Наполи
Коментари Харесай

Гуидолин: Желински е като Де Бройне

Бившият треньор на Удинезе Франческо Гуидолин съпостави халфа на Наполи Пьотр Желински с една от огромните звезди на футбола последните години Кевин де Бройне. Наставникът въпреки всичко акцентира избрани недостатъци в играта му, които полякът би трябвало да промени, с цел да вдигне още равнището на представянето си. 26-годишният полузащитник прави своя дебют в Серия А точно при Гуидолин в състава на Удинезе през 2016-а.

“Желински е като Де Бройне, само че би трябвало да бележи повече. Надявам се да израсне в това отношение. Когато пристигна в Удинезе, той бе дете, само че веднаго сподели, че има доста съществени качества и състезател на високо равнище. Може да играе с двата крайници, а това е заложба. За него няма значение с ляв или десен и това се вижда повече, защото натрупа и повече мускулна маса. За мен той постоянно е бил атакуващ полузащитник, типичен номер 10. Във времето обаче осъзнах, че може да играе и като вътрешен халф, както го преквалифицира Маурицио Сари.

Той е поливалентен, само че постоянно съм го подлагал на критика за едно нещо - не бележи задоволително голове. Халф като него би трябвало да вкарва най-малко 10 гола на сезон. Трябва да поставя повече старания, уповавам се да го усъвършенства, да израсне вбъдеще, само че има качества да преодолява съперник и да бележи. Той е като Де Бройне, само че би трябвало да убеди себе си в личните си качества, а не да бъде свенлив,” разяснява един от най-нашумелите с изявите си полузащитници напоследък.
Серия А 15 кръг, неделя 3 януари  Каляри 1:4краен резулат  Наполи
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР