Бившият треньор на ЦСКА и националния тим Стойчо Младенов говори

...
Бившият треньор на ЦСКА и националния тим Стойчо Младенов говори
Коментари Харесай

Стойчо Младенов: Узаконете треньорската професия

Бившият треньор на ЦСКА и националния отбор Стойчо Младенов приказва за първи път обществено пред медиите в България откакто неотдавна получи наградата за треньор №1 на Казахстан за годината. Той засегна доста от проблемите на футбола ни, а също по този начин предложи специалността " треньор " в България публично да бъде узаконена.
" Във футбола две неща са доста значими - ръководителят и старши треньорът. Особено в страни, в които влагат доста пари. В Българя какво се получава? Старши треньорът е никой. Треньорите са мижитурки. Не отстояват престижа си. Искам да направя зов към Бойко Борисов и Кралев. Нека узаконят специалността треньор по футбол, с цел да може той да има освен отговорности, само че и права, съобщи Младенов.
Според него БФС в лицето на Боби Михайлов и компания не е направило нищо за самочувствието на треньорите.

" Най-важният кадър в един тим е старши треньорът. Решават да те изгонят, гонят те и си занимаваш. Защо на Почетино ще заплащат обезщетение? Защото при тях има правила, сподели още Младенов. - Допускат се треньори без лиценз да работят. Колко треньори в България работят без лиценз? Той може да е доста положително момче и да схваща футбола, само че би трябвало да има лиценз. Това приказва и за равнището на ръководителя на футболния съюз, и равнището на шампионата. Аз не виждам аматьорски футбол при нас. Няма развиване, няма условия. Там играят ветерани, а би трябвало да играят млади футболисти и да черпим материал. Ивайло Йорданов се появи на 24 години в българския футбол. Германия черпи най-вече фрагменти от аматьорския футбол ", съобщи Стойчо Младенов.

" Трябва да поддържаме във всяко едно отношение Дерменджиев и тима. Независимо от неговия избор. Не би трябвало да подлагаме на критика след всяка една среща. Всичко това се отразява върху душeвността на футболистите. Не всеки може да носи тази тежест на гърба си. Апелирам към поддръжка до края, с цел да забележим къде сме.

Без футболен човек във футболния съюз няма по какъв начин да стане, само че би трябвало да има и човек от страната. За мен това комбиниране е идеално. Много малко хора познавам, които са се занимавали със спорт и са завършвали състезателен мениджмънт. Много наши ръководители, които работят в областта на футбола и треньори, не са такива. Футболът в днешно време не е единствено да риташ топката, а е бизнес ", добави Младенов.

" Лудогорец има проект и го следва. Там се работи професионално от години насам. ЦСКА и Левски последователно си стъпват на краката и разбирам, че този сезон към този момент се развиват в вярна посока.

ЦСКА има притежател в лицето на Гриша Ганчев, който знае по какъв начин да управлява. Сигурен съм, че тимът ще стане първенец и ще играе в Шампионската лига, само че за всичко това би трябвало време ", разяснява още именитият треньор.
 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР