Бившият треньор на ЦСКА и Литекс - Миодраг Йешич коментира

...
Бившият треньор на ЦСКА и Литекс - Миодраг Йешич коментира
Коментари Харесай

Йешич: Бих поел ЦСКА на мига, но отборът вече има избран треньор

Бившият треньор на ЦСКА и Литекс - Миодраг Йешич разяснява миналия сезон на " алените ", както и всичко към треньорския пост на Армията ". Ето какво сподели експертът пред " Меридиан мач ":

- Г-н Йешич, видяхме ви с орден на 5 май, когато бе юбилеят на ЦСКА. Как се почувствахте...

- За мен беше огромна чест да бъда част от този празник. Да съм на стадиона паралелно до такива митове, да си приказвам с тях, а и по-късно да бъда награден с орден от управлението.

- Как видяхте вие миналия сезон на " алените "?

- Всички знаем какво се случи - тимът рухна след онази загуба в Разград. Но истината е друга - преди този момент бяха позволени неверни стъпки против отбори, които ЦСКА би трябвало да бие единствено с име - Пирин, Етър, Черно море, с цялото ми почитание към тях. Ако въпросните точки бяха извоювани, даже и тази загуба от Лудогорец нямаше да е съдбовна. Друго също ме изненада неприятно. Добре, видно е, че ЦСКА по-скоро губи шампионата, за какво тогава единствено няколко дни по-късно тимът изглеждаше толкоз неприятно против Левски? Според мен след провалянето от Лудогорец всички сили трябваше да бъдат съсредоточени върху срещите за Купата. ЦСКА трябваше да приключи сезона на 70-годишния празник с трофей. Но вместо това, целият сезон рухна единствено за няколко дни. Само да ви кажа, че в случай че ЦСКА бе стигнал до финала за Купата на България, в никакъв случай нямаше да загуби от Славия, както направиха други.

- В момента тимът няма треньор, а за поста се спрягат двама сърби - Ненад Лалатович и Славко Матич, който познавате доста добре. Какво смятате за тях?

- Не желая да разясня сътрудници, тъй като не е правилно. Треньори си вършат реклама на гърба на ЦСКА. На тях им е задоволително единствено името им да се завърти към това на най-великия български тим...

 Ненад Лалатович: ЦСКА заслужава огромен треньор, има 5 дни, с цел да подпише с мен
Лалатович: ЦСКА заслужава огромен треньор, има 5 дни, с цел да подпише с мен

" Имам си и други задания, не мога непрекъснато да очаквам "

- А какъв би трябвало да е новият треньор на ЦСКА - българин или чужденец?

- Новият треньор би трябвало да има визия за бъдещето и темперамент, с който да изведе ЦСКА до купата. Няма значение дали е българин или чужденец. Той би трябвало да има шампионски нрав. Ето, аз може и да съм чужденец, само че завоювах 30-ата юбилейна купа на ЦСКА. Отборът е бил воден от италианци, македонци, румънци, само че с изключение на българските треньори, единствено аз завоювах златните медали...

- В момента сте без тим, откакто напуснахте Ел Етифак от Саудитска Арабия. Ако ви поканят от ЦСКА, бихте ли приел?

- Аз се познавам чудесно с управлението на ЦСКА - с господин Ганчев, с Трифон Попов. Работихме сполучливо с тях в Литекс. Мога да ви кажа, че когато поемах ловчанлии, се разбирахме с шефовете за 5 минути. С мен ще се схванат най-лесно. Единия път завоювах Купата на България, другия път класирах тима в Европа. За мен няма да е проблем да поема ЦСКА, само че аз нямам потребност от реклама, а и съм убеден, че тимът към този момент има определен треньор.

 Стойчо Стоилов хареса нападател от Лига 2, води го на
Стойчо Стоилов хареса нападател от Лига 2, води го на " Армията " непосредствено от Франция

Защитници и халфове също следени от мениджъра
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР