Бившият треньор на най-добрата ни ракета Григор Димитров, Франко Давин

...
Бившият треньор на най-добрата ни ракета Григор Димитров, Франко Давин
Коментари Харесай

Бивш треньор на Григор Димитров си припомни времето с българина

Бившият треньор на най-хубавата ни ракета Григор Димитров, Франко Давин даде изявление за Луиджи Гато от Tennis World USА, в което приказва за българина, съобщи БНР.

„ Григор е страховит спортист и тенисист и извънреден гений. Мисля, че сгреших, променяйки бекхенда му по средата на 2016 година, само че бяхме длъжни да го създадем. Личеше си още на идващия ден какъв брой добре удря топката " напомня Давин, който сега работи с италианеца Фабио Фонини.

„ Опитвах се да го убедя, че резултатите ще дойдат и не би трябвало да обръща внимание на ранглистата. Определено не му беше елементарно. След това през 2017 година той беше неукротим “, продължи аржентинецът.

Той не подмина и непрестанните сравнения с Роджър Федерер и направи прогноза по отношение на това, което чака Димитров в тениса.

„ Когато те съпоставят с Федерер или Надал няма по какъв начин да не ти се отрази. При Григор не е по-различно. До момента е спечелил финалите на АТР и купа от Мастърс 1000. Той не е като Федерер нито в миналото ще бъде, само че досега кариерата му е страхотна, а и има още години пред него, в които да играе “, приключи някогашният треньор на българина, представен от " 24 часа ".

Тази вечер Григор Димитров ще научи първия си противник в квалификациите за АТР 250 шампионата на червени кортове в Женева. Мачовете в Швейцария стартират на следващия ден от 11 часа.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР