Бившият треньор на Левски Ясен Петров даде обширно интервю за

...
Бившият треньор на Левски Ясен Петров даде обширно интервю за
Коментари Харесай

Ясен Петров: Пожелавам успех на всички в Левски! В Локо има някаква магия

Бившият треньор на Левски Ясен Петров даде обстойно изявление за " Тема спорт ", в което приказва за протичащото се на " Герена " и в пловдивските Локомотив и Ботев.

Г-н Петров, следва последният кръг от шампионата. Какво ви направи усещане и кой изпъкна през изминаващата акция?

- Самият факт, че Лудогорец изрично отново и то доста кръгове преди края е първенец, демонстрира хегемонията на този тим. Това се дължи и на положението на двата гранда Левски и ЦСКА, които не съумяват да противодействат на разградчани. Вече няколко години подред Лудогорец е безспорен хегемон в българския футбол. За мен светлият лъч идва от Славия - тим, построен напълно от българи. Само възторженостти за тях! Изисква се самообладание към това и се вижда, че се получава. Не е елементарно да се направи това.

Изненадва ли ви втората поредна купа на България за Локомотив (Пловдив)?

- Не, по никакъв метод. Откакто съм се прибрал в България, отивам на съвсем всички домашен мачове на Локомотив Пловдив. Виждам атмосферата и какво се случва в клуба. Има някаква магия. Нещата се случват по някакъв вълшебен метод. Това е с помощта на позитивната конфигурация на всички хора, които работят в Локомотив. Има някаква доза забавление и позитивизъм. За мен най-важното - има колектив. Уникален е. Има обединяване сред почитателите, управлението, треньорският щаб и така нататък Може би този метод се получават нещата. Изключвам последните отрицателни неща, че в тима има инфектирани с ковид и така нататък Това е разследване на други неща, които не е належащо да ги разясняваме.

Може би тези триумфи се дължат и на доверието, което получи Бруно Акрапович отпред на отбора?

- Това само го прави президентът на клуба. Това би трябвало да се запомни. Един треньор, с цел да получи поддръжка и да извърши до дъно задачата си - основната заслуга е на индивида, който е над него. Разбира се, треньорът би трябвало да има качества, само че и президент, който да застане зад него в най-важния миг. Тогава, когато е мъчно. Заслугата е обща. Това е най-хубавото нещо и няма случайности. Всеки един треньор има потребност да бъде подсилен в най-трудният миг. Тогава се ревизират хората. Когато всичко е наред, е доста хубаво, само че като не вървят нещата се познава кой кой е.

Какво ви прави усещане и в другия пловдивски тим - Ботев, откакто Ферарио Спасов постанова доста млади момчета в първия отбор?

- Мога да кажа, че Ферарио Спасов досега си прави съвършено работата. Трябва да се продължава в тази тенденция, въпреки че на почитателите на Ботев им се желае тимът да върви доста по-качествено нагоре. Но, в случай че политиката е да се постановат млади играчи, е вярно. Академията на клуба работи доста добре. Определено е по този начин. Ще пристигна един миг, в който би трябвало да се изтърпи налагането на млади, само че не съм осведомен с политиката им и какво ще се случва отсега нататък. Но в Ботев сега имат доста положителни футболисти като Тодор Неделев, Антонио Вутов, Иван Бандаловски - потвърдени български футболисти. Да не изреждам и други имена. Това са футболисти, които са се потвърдили в България и налагането на млади момчета около тях няма да бъде елементарно и ще премине през катаклизми. Няма по какъв начин да не се случи. Но би трябвало да има самообладание. Ако са решили друго, има друг път. Трябва да се вложат доста пари, да се вземат качествени футболисти и да се гонят други цели. Всичко в този живот е доста просто, по този начин е и във футбола.

Няма по какъв начин да не ви попитам и за Левски. Оптимист ли сте за бъдещето на клуба? Ще може ли да се излезе от тази сложна обстановка?

- Мога да ви кажа единствено, че нямам никаква информация какво се случва сега в Левски и да да приказвам като непряк наблюдаващ. Гледам мачовете и не мога да кажа какво тъкмо се случва в клуба. Първо желая да ви кажа - Левски би трябвало да съществува и то в този тип, който всички последователи на сините желаят да го видят. Но какво ще се случи или се случва, нямам никаква концепция. Искам единствено да пожелая на клуба и съм доста положително надъхан за това, което ще кажа. Хората, които работят сега в Левски, желая да съумеят. Давам най-позитивната си сила, с цел да го създадат. Но не мога да кажа нищо друго, тъй като съм надалеч от тези неща. Искам да пожелая триумф на всички - от горе до долу, на треньорският щаб, които работят в Левски, тъй като знам, че е доста мъчно сега.

Споменахте, че сте следили играта на тима. Може ли да извадите някакви позитиви от нея от последните мачове на Левски?

- Винаги тръгваме да търсим отрицателното, само че аз върша противоположното - виждам позитивното. В момента в тима играят доста млади момчета, което е хубаво. Това са същите неща, които говорихме по-рано. Ако тръгнеш да играеш с такива футболисти, би трябвало да имаш голямото самообладание да ги изчакаш, тъй като нещата няма да се случат в къси периоди. Няма по какъв начин да стане бързо. Тези неща стават с доста средства, само че знаем, че не всеки път се получават.

Може би един от тези млади момчета е Станислав Иванов, който изпъкна доста през последната година? Какво е мнението ви за него?

- Много добре го познавам и откровено му се веселя, тъй като във значими миг е показвал своите безспорни качества. Станислав е кадър на Левски и ще продължи да бъде подобен. Пожелавам му един ден да бъде водач на сините. Няма какво да го разясняваме. Виждаме, че мина през това, би трябвало самообладание. Другото е, както споделих с доста средства, само че отново не си сигурен, че нещата ще се получат.

Капитанът на Левски Живко Миланов приключи кариерата си поради здравословен проблем...

- Няма какво да го разясняваме Живко Миланов, шапка му смъквам. Искам да му пожелая да е жив и здрав, и да остане във футбола. Едно момче с огромно сърце. Това е.

Как приемате новината, че стартът на новия шампионат ще бъде занимателен с две седмици поради многото нови случаи на инфектирани с ковид хора у нас?

- Не мога да ви отговоря на въпрос, откакто няма по какъв начин да ви кажа какво ще се случи на следващия ден. Нещата в България са доста комплицирани и никой не възнамерява нищо. Аз персонално не мога да върша проекти за персоналния си живот, камо ли да приказвам за страната, откакто всичко е толкоз динамично. Надявам се всичко да се успокои в един миг и нещата да тръгнат по някакъв график, само че това няма по какъв начин да се случи скоро.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР