Бившият треньор на Левски, Славия, Черно море и Ботев (Пловдив)

...
Бившият треньор на Левски, Славия, Черно море и Ботев (Пловдив)
Коментари Харесай

Вили Вуцов: Сянката на баща ми тегне, италианци промиха вижданията ми

Бившият треньор на Левски, Славия, Черно море и Ботев (Пловдив) гостува в предаването „ Часът на Милен Цветков “ по „ Нова телевизия “. 50-годишният експерт призна, че футболът ни в никакъв случай няма си върне високите позиции, които имаше преди години. Вуцов призна, че сянката на татко му продължава да тегне над кариерата му и разкри, че италиански мениджъри са съумели да му промият вижданията.

„ Не се усещам остарял. Имам сили да направя още нещо положително в живота си. В персонален проект – децата ми стигат, само че в чисто професионален проект... Хобито ми е специалност, любовта ми е специалност. До ден сегашен най-малко по 10 часа дневно съм във футбола. Сега не съм зает, само че си се занимавам самичък. Интересно ми е. От скоро имам едно ново професионално занимание – доста ми е прелестно, че започнах да се занимавам с деца. Дойдоха съществени мениджъри, италианци, те ми промиха вижданията. Те са на мнение, че в България към момента има гении. Само че, едно време, това, което ние правехме, с една тактика, едни проекти, те работеха по различен метод и ние ги надминавахме. По наше време ние бяхме привикнали, който излезе от тунела да го бием. Та италианците споделиха – гении имате, само че не ги развивате, както би трябвало “, показа някогашният треньор на Спартак (Варна), Спартак (Плевени), Янтра, Марек и Калиакра.

„ За жал, сянката на татко ми стои. Враговете споделят, че съм постигнал всичко поради него. Минавал съм през компликации, погрешно ми е било, само че не съм желал да се отхвърлям. Моят междинен наследник върви добре в школата на Черно море. Най-малкият също се развива добре, вратар е. Малкият пострада. Беше в Левски. Аз го прибрах, направих най-хубавото, в различен тим е в този момент – в Царско село. Нещото, което аз не можах да реализира и да се осъществявам, като млад, имах благоприятни условия, имах оферти за излизания, да заиграя в чужбина, само че не отидох. Имаше предписание до 24 години не можеше да се напуща. За дребния ми наследник имаше оферта от Италия. Не го пуснах, тъй като е на 15. Аз обаче съм уверен, че ще има нови благоприятни условия. Навън възможностите да успее са по-големи “, добави Вили Вуцов.

„ Явно адреналинът ми е допълнително, когато съм на терена. Може би пострадвам след загуби. Да не си към мен. Сигурно и околните ми страдат. Но на хората на терена, след мача не се дразня. Херо сбърка предходната седмица, само че по-късно се извини. В България понятието за неточност се преекспонира. Въведохме едно предписание 50/50. Като има неточност, би трябвало да се компенсира “, разяснява емоцианалният експерт.

„ Според мен възможностите да се върне времето, което беше, са малко по-малко от нула. Преди време нямаше толкоз атракции – кина, спортни канали, равнището е друго. Второто – действителността у нас – едно време на всички места се играеше. Там, където израснах, имаше стадиони – футболни, баскетболни, в този момент няма. Това, което поддържа Бразилия – те са на плажа, на улицата. Ние това, което учехме на улицата, го няма към този момент. Аз виждам и децата ми – мислят, че една подготовка от 2 часа им задоволителна. Ние преди по 10-12 часа играехме. Да не приказваме, че се промени и манталитетът – нощни заведения и такива работи. Няма я и дисциплината. Едно време, в случай че не беше порядъчен на всички места, нямаше по какъв начин да успееш. Сега виждам няма почитание. Сега, с цел да постигнеш нещо, би трябвало с часове да се приказва. Неотдавна синът имаше някакъв проблем и ми споделиха, че такова им било поколението. Ами то тъй като такова е поколението, подобен ни е футболът, такава ни е политиката и всичко “, призна Вуцов.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР