Бившият треньор на ФК Любимец Красимир Мечев и помощникът му

...
Бившият треньор на ФК Любимец Красимир Мечев и помощникът му
Коментари Харесай

Съдът реши - Красимир Мечев не се е занимавал с черно тото

Бившият треньор на ФК Любимец Красимир Мечев и помощникът му Анатоли Тонов през сезон 2013/2014, когато тимът играе в " А " група, са оправдани от спецсъда по обвинявания за " черно тото ". Присъдата им е прочетена от арбитър Иво Хинов при започване на лятото и е влезнала в действие на 22 юли т.г., защото прокуратурата не е оспорила невинността им, излиза наяве от информация в системата на спецсъда, написа " 24 часа ".

Спецпрокурор Детелина Ганчева съобщи на съд футболните треньори по обвинявания, че през 2013 година уговаряли и заплашвали футболистите от пограничния град да губят мачове, а те посредством залагания на резултати да печелят от хазартни игри.

Съдът отбелязва, че в посоченото от прокуратурата време - началото на ноември 2013 година Мечев и Тонов въобще не са работили дружно като треньори на Любимец. " Не се намират доказателства, че непозволено са въздействали върху футболистите, тъй че да ги стимулират да играят едва и да изгубят мача ", написа в претекстовете си арбитър Хинов.

Магистратът обръща внимание, че по време на следствието футболисти разказвали, че чували от сътрудниците си, че Тонов издавал команда посредством разкопчаване на якето си, те да позволен гол. Твърдели, че от време на време ставали очевидци на симулативна игра на сътрудниците си от тима.

В разпитите си пред съда обаче тези свидетелски разкази не се удостоверяват. Футболисти показали, че нищо от казаното пред проверяващите не е правилно. " Губили сме мачовете, тъй като сме били по-слабия тим. Никой не ни е давал инструкции да играем по-слабо. Не си спомняме да се е говорило за знаци, които Тонов да е давал на футболистите, с цел да позволен гол ", обръщат показанията си пред съда футболисти от Любимец.

От обиските в домовете на Мечев и Тонов проверяващите не са намерили доказателства, че те са взели участие в
хазартни игри, показва съдът. " Изключение вършат откритите у Мечев четири фиша за облага от " Еврофутбол " на стойност 46,79 лева, 18,70 лева, 37,16 лева и 3,43 лева Претърсването е осъществено на 5 декември 2014 година, или 11 месеца откакто той е напуснал треньорският пост в Любимец ", споделя съдът и приема, че облагите не са от уговаряне на мачове на Любимец.

Съдът разяснява и подслушваните телефонни диалози на Мечев. От тях се разбирало, че треньорът в действителност е залагал на футболни срещи, само че това е станало, когато той към този момент е напуснал треньорския пост в пограничния тим.

 Най-сетне: Дава се ход по делото за уговорени мачове в
Най-сетне: Дава се ход по делото за уговорени мачове в " А " група

В епицентъра на абсурда е паметният Любимец

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР