Бившият треньор на Берое Димитър Димитров-Херо коментира решението на доскорошния

...
Бившият треньор на Берое Димитър Димитров-Херо коментира решението на доскорошния
Коментари Харесай

Херо: Дадох най-доброто от себе си, но вече бивш мой колега ме постави в неприятна ситуация

Бившият треньор на Берое Димитър Димитров-Херо разяснява решението на досегашния си асистент Петър Колев да напусне.

Ето какво написа Херо:

" Обръщам се към футболната общност във връзка разигралата се през вчерашния ден мелодрама след мача Монтана - Берое. Цяла футболна България бе занимавана с някакви персонални ориси и с някаква поискана благословия. Намирам за извънредно несвоевременно да бъда забъркван в сходни евтини сюжети, още по-малко в подтекста на някакви благословии. В седмицата на най-светлите християнски празници даже намирам за кощуствено да се приказва за благословии.

Според моите правила и убеждения, всяко човешко създание има право на свободен, персонален избор. Също по този начин, съгласно моите правила има понятия като преданост, уместност, честност, благовъзпитание, които всеки човек би трябвало да съблюдава съгласно силите си. Когато си част от един екип би трябвало да знаеш, че сте дружно от началото до края. И в положително, и в неприятно.

Заедно сте почнали и дружно ще завършите цикъла. И няма място за никакви благословии. Става дума за вътрешно чувство кое е редно и кое не. Ако човек има това вътрешно чувство, той ще носи отговорност за решенията си и няма да има потребност от никакви благословии. Изпитвам голямо страдание, че бях подложен в тази обстановка от някогашния ми асистент и към този момент някогашен мой сътрудник.

През седмицата се разделихме по допустимо най-цивилизования метод с футболен клуб Берое Стара Загора. Както в Бургас, София, Кюстендил, Пловдив, Саудитска Арабия, Русия и Казахстан оставих след себе си единствено другарства. Оставих положителни усеща, тъй като във футбола може да побеждаваш или да губиш, само че най-после би трябвало да остане почитание. Дадох най-хубавото от себе си.

Гарантирам, че същото направиха всички от екипа ми. С по-голяма част от екипа се надявам да работим още веднъж и ви подсигурявам, че ще го вършим с познатата на всички в България буйна отдаденост. Един човек обаче се разделяме и в това няма покруса. Той умерено и без скрупули може да тръгне по определения от него път. Но не бе това методът. Така не се прави от хората, за които думи като достолепие и чест имат значение ", се споделя в писмото, подписано от Димитър Димитров.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР