Бившият треньор и футболист на Левски Емил Велев говори пред

...
Бившият треньор и футболист на Левски Емил Велев говори пред
Коментари Харесай

Кокала: Не вярвам Мъри Стоилов да се върне в Левски

Бившият треньор и футболист на Левски Емил Велев приказва пред “Тема Спорт” за настоящите проблеми на “сините”. Той призна, че не може да каже нищо за спрягания за нов притежател на тима Джоузеф Диксън, като съгласно него Мъри Стоилов няма да се завърне на “Герена”. Кокала разяснява и играта на националния тим в контролите против Словакия, Русия и Франция:

Г-н Велев, следите ли обстановката в Левски? Вярвате ли, че ще бъде открит нов притежател на клуба?
- Не, не я проследявам. Нямам никаква информация за индивида, който е спряган за нов притежател. Трябва да питате хората, които са го виждали, аз не мога нищо да кажа по въпроса. Попитайте Наско Сираков, Мъри Стоилов, Благо Джизъса... Знам, че те се занимават с това.

Според вас ще се завърне ли Станимир Стоилов в Левски?
- Не имам вяра. Не мога да кажа, тъй като нямам коментар по въпроса. Трябва да го говорите вие публицистите, които разбирате от футбол. Това ви е работата.

Нормално ли е, че доста от тимовете осведомиха по кое време ще започва подготовката им, а на " Герена " няма такава изясненост, както и кой ще е треньор на тима?
- Не е обикновено това. Като няма изясненост, не можем да го считаме за такова. Всички тимове афишират подготовки, контроли и вършат селекции. Не е обикновено, изключително за клуб като Левски. Но очевидно обстановката е такава и постанова такова очакване.

Какво ви направи усещане в играта на Левски в заключителния стадий от сезона?
- Играта не ми направи изключително усещане. Като цяло доста слаба продукция - осмо място. Не можем да бъдем удовлетворени. Самият факт, че няма нито един състезател на Левски в националния тим с изключение на Николай Михайлов, е индикативен. Като виждаме, че са събрани от прът и въже там. Въпреки че можеше да попаднат двама или трима - Мартин Райнов, хайде - братята Цоневи се възвърнаха от травми и започнаха да играят в края на сезона и към момента не им е мястото там. Имаше и други перспективни играчи, които можеха да бъдат извикани, само че не бяха. Може би е с оглед и на самото класиране, тъй като да вземеш играчи от тим, приключил на осмо място, няма аргумент.

Левски приключи сезона и с доста малко чужденци в състава. Имат ли място Звонимир Микулич, Драган Михайлович и Билал Бари при сините?
- Не. Категоричен съм, че тези футболисти нямат място в Левски. Имаш Ники Михайлов и други български играчи, които да играят. Изброените чужденци с нищо не помогнаха, както и треньорът Славиша Стоянович.

Споменахте сръбския експерт, само че Живко Миланов приключи сезона. Каква оценка може да му се даде?
- Живко по насила пое отбора. Той няма нито тапия, нито стаж. Какво значи да води тима? Всеки, който биха сложили на това място, щеше да управлява отбора. Какъв е казусът? Нямам нищо срещу Живко. Много положително момче е, само че всичко с времето си. Не може внезапно хоп и да станеш треньор. Трябват доста часове, работа и тренировки.

Споменахте Николай Михайлов, той е един от опитните играчи, както и Валери Божинов. Имат ли място двамата в Левски?
- Естествено, че имат място. Като левскари, хора съпричастни с цялото събитие. Друг въпрос е за какво им беше даден толкоз дребен късмет да се изявят, тъй като бяха здрави, а въобще не ги използваха. Имаше доста моменти, в които можеше да играят и двамата.

Предстои трансферен прозорец. Къде виждате нужда от укрепване при " сините "?
- Много необятна тематика. Мога да кажа - на всички места.

Какво ви направи усещане през миналия сезон в Първа лига? Кои тимове разочароваха и кои бяха приятните изненади?
- Ще стартира от последното. Приятната изненада е ясна - Арда (Кърджали). Локомотив (Пловдив) игра мощно и на познатото си равнище. Другите тимове разочароваха. Много слаба продукция. Очаквах повече от Черно море, само че те не демонстрираха нужното равнище и качество.

Какво мислите за представянето на националния тим в трите контроли, които изигра, против Словакия, Русия и Франция?
- Това, което сподели тимът, не ме удовлетворява въобще. Когато играеш контролна среща, искаш да покажеш нещо, което можеш. Срещу Франция отборът се беше прибрал в дребния пеналт и чакаха какъв брой гола ще им вкарат. Дори да те победят 5:2 или 6:3, би трябвало да атакуваш. Имаше една единствена офанзива в края на мача, която можеше да възвърне равенството, и то със съдействието на Митко Илиев, който е изобретателният състезател в националния тим. България доста малко употребява такива офанзиви. Разчиташе се на някакви характерности, които водеха до безусловно нищо. Не мога да видя нищо положително от този мач. Единствено, че са се отбранявали. Дори селекционерът на Франция сподели, че доста по-трудно му е било против Уелс. Срещу тези дърводелци. Срещу България си играеха като котка с мишка. Изпуснаха голове, само че Даниел Наумов игра мощно и избави два-три чисти гола. За мен никакъв позитив не може да се извлече. Ясен Петров сподели, че играчите са били изморени. Защо ги закара да играят три мача за шест дни? Какъв е смисълът? Да кажеш, че си играл с Франция? Голяма работа. Тях сме ги били и в София, и на " Парк де Пренс ". Какво ще постигнеш? Абсолютно нищо. Грешни контроли. По-добре направи два-три лагера единствено с тренировки, с цел да се опознаят футболистите. В тези три контроли се извъртяха 30 индивида. Как ще се сглоби някакъв състав, като във всеки мач играеш с друг състав, като се изключи двама-трима футболисти. Малко безредни дейности. Само да отчетем активност, което е присъщо за България.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР