Бившият тежкоатлет и културист Дейвид Проуз, най-известен с ролята си

...
Бившият тежкоатлет и културист Дейвид Проуз, най-известен с ролята си
Коментари Харесай

Почина човекът зад маската на Дарт Вейдър

Бившият тежкоатлет и културист Дейвид Проуз, най-известен с ролята си на Дарт Вейдър в истинската трилогия „ Междузвездни войни “, е умрял на 85-годишна възраст, заяви уеб сайтът geekculture. 

Докато почитателите разпознават Джеймс Ърл Джоунс като гласа на страховития ситски лорд във фантастичната сага на Джордж Лукас, Проуз носи маската и костюма на злодея в първите три кино лентата (епизоди IV, V и VI), осигурявайки визията, коята феновете по целия свят започнаха да свързват с един от най-емблематичните злодеи в киното. 

По време на фотосите Проуз играе ролята на Вейдър и озвучава героя, без да осъзнава, че Лукас има други планове. Решението Джеймс Ърл Джоунс да даде гласа си на облика, взето по време на постпродукцията, не го прави доста благополучен, само че той повтаря ролята си в идващите два епизода.  С годините връзките му с Лукас се утежняват, до момента в който в последна сметка му не разрешават да участва на публични събития, свързани с „ Междузвездни войни “.

Освен в „ Междузвездни войни “, Проуз взе участие в други филми, в това число " Франкенщайн и чудовището от пъкъла “ (той е в ролята на чудовището на Франкенщайн) дружно с бъдещата звезда от „ Междузвездни войни “ Питър Къшинг. Той се появява и в телевизионния сериал от 1980 година  „ Пътеводител на галактическия стопаджия “ в ролята на телохранител на Хотблек Десиато.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР