Бившият технически директор на FTX Нишад Синг се призна за

...
Бившият технически директор на FTX Нишад Синг се призна за
Коментари Харесай

Ръководител на FTX изправен пред десетилетия в затвора

Бившият механически шеф на FTX Нишад Синг се призна за отговорен по обвинявания в машинация.

На 28 февруари 2023 година в съд в Манхатън Синг се призна за отговорен по шест обвинявания, в това число скрит план за осъществяване на пране на пари и машинация, както и за телеграфна машинация.

Синг инструктирал програмистите да пренебрегват ликвидациите на Alameda

Твърди се, че в коментар, вграден в кода на FTX, Синг е посъветвал програмистите на FTX да не унищожават кредитните позиции на свързаната с FTX компания Alameda Research.

„ „, написа Синг в мненията на кода, съгласно Reuters .

Програмистите попълнят кода с мнения, с цел да осведомят читателите какво деяние прави избрана част от кода. Коментарите също по този начин защищават поддържащите кода от нарушение на плануванаъа функционалност посредством модификации. Коментарът на Синг би уведомил всеки, който поддържа кода на FTX, да разреши на Alameda да продължи да взема заеми от FTX, даже в случай че заемите на маркет мейкъра станат незадоволително обезпечени.

В последния обвинителен акт против Банкман-Фрийд прокурорите загатват хипотетичната операция на кода, в която Синг може да е взел участие.

Те настояват, че опозореният създател на FTX.



Бившият основен изпълнителен шеф отхвърля всички обвинявания, отправени против него.

Синг може да бъде наказан на 75 години затвор

Ако бъде приет за отговорен, Синг може да бъде наказан на до 30 години затвор за телеграфна машинация. Тежестта на присъдата ще зависи от условия като размера на изгубената сума и броя на жертвите. Той може да бъде наказан на още 40 години за обвиняванията в пране на пари и интрига за телеграфна машинация.

Гари Уанг, който е работил като механически шеф на FTX, е изправен пред допустима присъда от 50 години, откакто се призна за отговорен по четири обвинявания в скрит план, както и по обвинявания в машинация.

Каролин Елисън, която е била съизпълнителен шеф на Alameda от 2021 година, само че е била уволнена, когато FTX разгласи банкрут предходната година, е изправена пред до 110 години затвор, откакто се призна за отговорна по няколко обвинявания в интрига.

Уанг и Елисън са сключили съглашения за признание на виновност, с цел да оказват помощ на прокурорите в делото им против Банкман-Фрийд. Ако съдилищата преценяват, че приносът им е потребен, двойката може да получи понижени присъди.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР