Бившият технически директор на Челси Майкъл Еменало разкри, че един

...
Бившият технически директор на Челси Майкъл Еменало разкри, че един
Коментари Харесай

Бивш шеф в Челси с разкритие относно школата на клуба: Искаха да я закрият

Бившият механически шеф на Челси Майкъл Еменало разкри, че един от предходните треньори на отбора призовал Роман Абрамович да изостави академията на клуба.

Еменало, който прекара десетилетие, изпълнявайки разнообразни функции на „ Стамфорд Бридж “, пое отговорността за развиването на младите играчи на клуба под управлението на Жозе Моуриньо, Андре Вилаш-Боаш и Антонио Конте.

„ Въпросният управител твърдеше, че академията на Челси е прекомерно скъпа, с цел да се ръководи и че тя би трябвало да се употребява единствено за „ изкарване на пари понякога “.

С помощта на Абрамович обаче, Еменало е съумял да се пребори за съществуването на академията.

„ Защитавах академията постоянно когато се съмняваха в нея. Имаше интервали, когато се настояваше школата да се закрие. Аргументът беше, че лишава прекомерно доста време, което ние нямаме, тъй като би трябвало да използваме парите в този момент, на момента. Казваше се, че шефът би трябвало да спре да налива пари там, тъй като няма смисъл.”

„ Естествено, моята концепция не беше такава и имах правото да се възпротивя. Изключително горделив съм със притежателя Абрамович, тъй като той ми повярва и ме послуша и даде време на академията. Можеше да я изостави напълно умерено. Той обаче повярва в мен и в никакъв случай няма да съумея да му се отблагодаря за това.”

Нигериецът напусна клуба преди две години, само че „ синята” школа към този момент стартира да се отплаща за вярата му. Младоците Мейсън Маунт, Тами Ейбрахам и Фикайо Томори са главните „ колела” на тима и вършат това, което никой при започване на сезона не очакваше. Триото даже бе извикано от националния селекционер на „ трите лъва” Гарет Саутгейт за идните дуели против Чехия и България.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР