Бившият световен шампион за младежи във версия Световен боксов съвет

...
Бившият световен шампион за младежи във версия Световен боксов съвет
Коментари Харесай

Световен шампион се обеси в затвора

 Бившият международен първенец за младежи във версия Световен боксов съвет (WBC) Давид Костецки се самоуби на 38-годишна възраст в пандиза, оповестиха полските управляващи. Според информациите, той се е обесил с примка, направена от чаршафа на леглото си. Охранителите в пандиза са пробвали да го съживят, а пристигналите с кола за спешна помощ лекари единствено са установили гибелта на някогашния състезател.

В момента полицията проверява аргументите за самоубийството на боксьора. Генералният шеф на пандизите подполковник Елжбиета Краковска разкри, че Костецки е протегнал ръка на живота си в затворническия център " Варшава-Биалолека “. Бившият международен първенец не е бил под особено наблюдаване от защитата, защото не е давал индикации, че може да се самоубие.

Това беше пети престой на Давид Костецки, прочут като Циганина, в пандиза. Той излежаваше присъда от 5 години и 100 дни за образуване на незаконна престъпна група. Сред обвиняванията, за които беше наказан, са трафик на опиати, кражба на коли, данъчни измами и склоняване към проституция. Сегашната му присъда трябваше да завърши след пет години. За първи път боксьорът попада зад решетките през 2012 година, когато стартира да изтърпява присъда от 2,5 години.

През 2014 години излиза на независимост, изиграва един мач на професионалния кръг, който губи от сънародника си Анджей Солдра, а малко по-късно още веднъж попада в пандиза. Като цяло на кръга Давид Костецки има 41 мача, в които е спечелил 39 победи (25 с нокаут). Освен от Солдра, той е губил от французина Рашид Канфуа през 2006 година

Костецки е печелил редица трофеи на професионалния кръг, оповестява " Блиц ". Започва през 2004 година с младежкия шампионски пояс в леката тежка категория на Световния боксов съвет (WBC). На идната година печели международната купа при мъжете на Световната боксова федерация (WBF), а през 2010 година си връща притежанието на тази купа. През 2010-а печели поясите на Международния боксов съвет (IBC) и балтийската купа на WBC, а на идната година и Междуконтиненталната купа на Световната боксова асоциация (WBA).
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР