Бившият световен шампион по шах с тежки алкохолни проблеми Анатолий

...
Бившият световен шампион по шах с тежки алкохолни проблеми Анатолий
Коментари Харесай

Пияницата Анатолий Капров оцеля

Бившият международен първенец по шах с тежки алкохолни проблеми Анатолий Карпов се възвръща добре от мозъчното разтърсване, което получи в края на октомври след рухване кьоркютук пийнал. Лекарите, обаче, към момента не му разрешават да напусне болничното заведение, заяви неговият помощник Алберт Степаниан, представен от испанската организация ЕФЕ.

" Той се възвръща. Общува по мобилен телефон. Но лекарите не му разрешават да напусне болничното заведение ", сподели Степаниан в изказвания пред формалната съветска организация ТАСС. 71-годишният Карпов е с мозъчно разтърсване вследствие на рухване и е приет в болница в Москва от 29 октомври.

" Наистина се случи противен случай, Анатолий се подхлъзна, падна и си удари главата. Закараха го в болничното заведение, където му беше оказана помощ. Няма фрактури, в схващане е, само че получи комоцио ", заяви тогава Степаниан.

По-рано съветският канал Telegram 112 заяви, че Карпов е открит в безсъзнание до постройката на съветската Дума и че лекарите са го диагностицирали с пострадване на главата и фрактура на дясното бедро.

Карпов е международен първенец сред 1975 и 1985 година, когато е надвит от руснака Гари Каспаров, и сега е член на Думата, долната камара на съветския парламент.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР