Бившият световен шампион по бокс в тежка категория Дионтей Уайлдър

...
Бившият световен шампион по бокс в тежка категория Дионтей Уайлдър
Коментари Харесай

Уайлдър: Не знам как Паркър намери кураж да се бие с мен

Бившият международен първенец по бокс в тежка категория Дионтей Уайлдър (43-2-1) съобщи, че е чакал борба с Джоузеф Паркър (33-3) от повече от пет години.

Бронзовият бомбардировач държеше пояса на WBC през интервала 2017-2020. През 2016-а Паркър надви над Анди Руиз и завоюва пояса на WBO в същата дивизия. Американецът споделя, че се е надявал на борба с Паркър тъкмо в този миг, с цел да му отнеме пояса, само че новозеландецът се е изплашил.

" Спомням си този миг. Паркър избяга от мен, тъй като видя какво направих на Джералд Уошингтън. Първо преговаряхме, само че по-късно видя какво сторих на Уошингтън и се отхвърли, както всички други. Трябваше да обединя поясите в дивизията преди доста време ", съобщи нокаутьорът за boxingscene.com. Тази събота (23.12) Уайлдър ще има опция да се изправи против Паркър в борба на бойно шоу в Рияд, Саудитска Арабия.

" Не знам по какъв начин в този момент Паркър откри кураж, само че ще го санкционира за това, че избяга преди. Нямам самообладание да се бием ", добави 38-годишният боксьор.

Американските букмейкъри виждат Уайлдър като любимец с коефициент 6 към 1. При триумф спортистът от Алабама ще има опция да се изправи против Антъни Джошуа през 2024-а. За да се случи това, Ей Джей също би трябвало да завоюва борбата си тази събота. Лондончанинът ще се изправи против Ото Валин в основния дуел на галата в Рияд.
 Уайлдър ще провокира спечелилия от мача Усик - Фюри
Уайлдър ще провокира спечелилия от мача Усик - Фюри

Американецът се завръща на кръга в края на декември

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР