Бившият световен шампион от Формула 1 Нико Розберг смята, че

...
Бившият световен шампион от Формула 1 Нико Розберг смята, че
Коментари Харесай

Розберг: Мерцедес подари победата в Япония на Ботас

Бившият международен първенец от Формула 1 Нико Розберг счита, че някогашният му отбор Мерцедес предумишлено е съобразил тактиките на своите водачи по този начин, че Валтери Ботас да вземе успеха в Гран При на Япония.

Финландецът фактически направи превъзходен старт на надпреварата и съумя още в първите метри да излезе отпред на колоната след слабото показване на Фераритата. Според Розберг обаче триумфът му не би бил по този начин сигурен, в случай че Мерцедес не бе извикал Люис Хамилтън за още едно в допълнение прекъсване в бокса. Бившият немски играч счита, че това е бил знак на признателност към Ботас за всичко, което той направи през годината в подпомагането на британеца.

„ Те можеха да създадат две неща. Можеха да кажат на Хамилтън да пропусне Ботас пред себе си, само че, несъмнено, това наподобява малко евентуално. Мерцедес е международен първенец и не е добре за имиджа да дадеш успеха вътре в тима като подарък”, разяснява Розберг за своя видео блог.

„ Другият им вид беше този. След като международната купа при конструкторите към този момент беше обезпечена, това беше най-хубавият вид. Може би изпуснаха двойната победа, само че към момента имат доверието на Ботас. Все отново Хамилтън не беше удовлетворен от това след надпреварата, дано няма две отзиви по въпроса”, добави Розберг.

След като Мерцедес си обезпечи 6-а поредна купа при инженерите, към този момент Ботас е единственият водач, който съставлява действителна опасност за първото място на Хамилтън в самостоятелната конкуренция.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР