Бившият световен шампион от Формула 1 Мика Хакинен изрази мнение,

...
Бившият световен шампион от Формула 1 Мика Хакинен изрази мнение,
Коментари Харесай

Хакинен: Тенисът има Федерер и Джокович, а ние във Ф1 – Ботас срещу Хамилтън

Бившият международен първенец от Формула 1 Мика Хакинен изрази мнение, че вътрешното за Мерцедес противоборство сред Люис Хамилтън и Валтери Ботас ще става единствено по-интересно отсам до края на сезона. Финландецът загатна, че съперничеството сред двамата може да се трансформира в една от модерните класики на „ кралските гонки”.

Ботас беше индивидът, който съумя да се добере до полпозишън в съботната подготовка, изпреварвайки Хамилтън с изключителна скромна разлика – единствено 6 хилядни от секундата. В самото съревнование обаче британецът съумя да се оправи със своя съотборник и записа 7-а победа в първите 10 старта за годината.

„ Беше невероятно за Валтери да кара по-добре на „ Силвърстоун”. Той взе полпозишъна с преднина от 0,006 секунди, поведе и в надпреварата, като бранеше своята позиция със зъби и нокти, до момента в който Люис Хамилтън му дишаше във врата”, показа Хакинен в седмичната си колонка. „ Три неща не сработиха в интерес на Валтери: тактиката с 2 прекъсвания, странния момент, в който излезе кола за сигурност и солидната форма на Люис Хамилтън пред лична аудитория.”

„ Въпреки това Валтери може да извлече повече от задоволително позитиви от Англия. Неговото съревнование не можеше да бъде по-добро, нито пък квалификацията му. Мигът, в който той загуби полпозицията от Хамилтън, а след това си я взе назад, приказва за израстването му като водач.”

„ Взаимното почитание посред им беше доста ясно. Имаше твърда борба, само че тя остана приятна и уважителна. Натискаха газта до края, само че останаха експерти. В неделя тенис почитателите получиха представление от Федерер и Джокович, до момента в който Формула 1 получи Ботас и Хамилтън – двама мъже в топ форма и на върха в своя спорт”, добави Хакинен.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР