Бившият световен шампион на овчарски скок Рафаел Холцдепе (Германия) не

...
Бившият световен шампион на овчарски скок Рафаел Холцдепе (Германия) не
Коментари Харесай

Бивш световен шампион изрази сериозни съмнения в провеждането на Олимпиадата догодина

Бившият международен първенец на пастирски скок Рафаел Холцдепе (Германия) не е сигурен, че Олимпиадата в Токио в действителност може да се организира на новите си дати през 2021 година поради пандемията от ковид.

Глобалната пандемия докара до отлагането на Игрите през 2020-а с една година, само че немският лекоатлет сподели в изявление за Евроспорт, че "тази година би трябвало да се открие ваксина или дейно лекарство, с цел да се проведат игрите през идната година ". Все още не е ясно по кое време ще бъде открита ваксина против ковид.

30-годишният Холцдепе дефинира възможното неявяване на фенове като "най-лош сюжет " и добави, че възможното им неявяване ще значи също, че повече от 10 хиляди спортисти не могат да останат в олимпийското село заради опасности от заразяване.

"Не съм сигурен дали МОК може да похарчи толкоз пари, с цел да настани всички спортисти и личен състав в единични стаи в Токио. Според мен, Олимпиадата може да се организира, единствено в случай че са налице ефикасни лечения и надлежно с наличието на фенове. В противоположен случай цялата система би изпаднала прекалено много ", разяснява германецът. Холцдепе завоюва бронзов орден на олимпиадата в Лондон 2012 и международната купа година по-късно в Москва.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР