Бившият световен номер 1 в мъжкия тенис Рафаел Надал отново

...
Бившият световен номер 1 в мъжкия тенис Рафаел Надал отново
Коментари Харесай

Властелинът на клея Рафаел Надал спечели Ролан Гарос за 12-и път

Бившият международен номер 1 в мъжкия тенис Рафаел Надал още веднъж сподели, че е неосъществим занаятчия на клея! Матадора завоюва шампионата от Големия шлем " Ролан Гарос " за 12-и път в своята кариера, откакто на финала победи Доминик Тийм на финала с 6:3, 5:7, 6:1, 6:1.
 Надал: Изглежда разумно това да е последната ми среща с Федерер
За Надал това е общо 18-та купа от Големия шлем, като по този индикатор той изостава единствено от швейцарската легенда Роджър Федерер, който има 20. Освен това купата е втора за испанеца през 2019 и общо 82-а в блестящата му кариера на равнище АТР.

Иначе днешният край на процедура бе повтаряне на миналогодишната борба за трофея сред двамата, само че австриецът още веднъж бе беззащитен пред Краля на клея и в последна сметка се оказа в губещата позиция, само че въпреки всичко може да бъде удовлетворен, че отбрани точките си от преди година.



Първият сет стартира шеметно за Тийм и той проби в петия гейм. За страдание на австриеца обаче пробивът незабавно бе върнат. Надал стартира да играе все по-уверено и проби уверено в осмия гейм, а по-късно си взе сервис гейма и по този начин поведе със сет.

Втората част бе доста равностойна и сервиращите преобладаваха. В първите 11 гейма не се стигна до нито едно тъждество. В този миг Тийм проби уверено на 15 за 7:5 в своя изгода. Това бе и първи извоюван сет на австриеца против Рафа на " Ролан Гарос ".

Това сякаш подейства мотивиращо на Рафа и испанецът смачка своя съперник в третата част след пробиви в първия, третия и седмия гейм. В четвъртия сет Надал стартира още веднъж решително и бързо поведе с 3:0 след пробив във втория гейм. В шестия гейм Матадора проби още веднъж и по-късно си завоюва подаването, с цел да стигне до крайния триумф.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР