Бившият страж на Септември (София), Локомотив (София), Славия и Ботев

...
Бившият страж на Септември (София), Локомотив (София), Славия и Ботев
Коментари Харесай

Славчо Тошев с култови разкази за Феномена, 11 чевермета, Христолов, ТВ Кракра и 0:8 от Чехия

Бившият пазач на Септември (София), Локомотив (София), Славия и Ботев (Пловдив) Славчо Тошев гостува в предаването " От дузпа в тъч " по Sportal TV . Той описа любопитни моменти от своята кариера и даде обещание, че след време ще се приказва за момчетата, които се готвят във вратарската му школа.

" Когато бях в Септември, получих покана за експериментален интервал от Интер. Трима италианци пристигнали в София и ме харесали. Отидох там дружно с Алваро Рекоба и Адриан Муту. Тренирах с първия отбор на Интер 15 дни и ми предложиха да подпиша контракт с клуба, само че да бъда преотстъпен във Верона. Тогава България беше отвън Европейския съюз и нямаха повече места за играчи отвън Европейската общественост. Имах другарка и отхвърлих. Бях и в диалози с Локомотив (София), откъдето щяха да ми дадат пари вкупом. Бях млад и доверчив. В Милано за първи път видях барокамера. Останах учуден от възстановителния център на Интер. Представете си едно момче, което до през вчерашния ден е упражнявало в порутената съблекалня в Красна поляна, където шкафчетата са пред раздробяване и са на по 40 години, внезапно отива въз основата на Интер. Помислих си, че в техните камери вършат роботи. Преди тренировката около мен започнаха да минават Роналдо, Роберто Баджо, Хавиер Санети, Иван Саморано. Всички се държаха с мен доста другарски, все едно съм един от тях. Феномена беше по блузка и панталон. Пристигна с едно " Пунто ", а от българските вестници знаех, че кара ферарита и така нататък Да, имал е ферарите, само че на треновката пристигна с фиат. Каза ми, че ще ми вкара доста голове. Аз му споделих, че не съм Буфон, на който вкара предния уикенд и няма да му пусна гол. Шеги си правихме с жестове и на негоден британски ", довери Славчо Тошев в " От дузпа в тъч ".

" В Ботев (Пловдив) съм ставал очевидец на паметни неща. Бил съм най-малко три пъти на " погребението " на Димитър Христолов. Феновете вършиха шествия, слагаха ковчег, некролог начело. Заплатите в Пловдив се даваха рядко - на четири месеца се изплащаха по 50% с заричане за останалите, които по този начин и не се плащаха. Веднъж Христолов сподели пред тима, че е уредил подготовка в Италия, контролни мачове, всичко. Отидохме там след пътешестване с трен и се оказа, че в хотела не знаеха за идващ футболен тим. Нямаха задоволително свободни стаи. Наложи се да спим по 4-5 индивида в двойна стая. Цялата стая беше в сакове, а по пода спят хора. Цирк! Отделно контролните мачове бяха на по 300 километра разстояние, в планински регион. Храната беше малко. Хапваме заран малко, потегляме с рейс и след 5-6 часа път играем, а по-късно наопаки същото. За един мач с Левски пристигнахме в София с сякаш нов рейс. Нито обаче му работеше климатикът, нито му се отваряха прозорците. Като пристигнахме на " Герена " двама повърнаха, а един беше пред толинен удар. И след един час излязохме против Левски ", спомня си още някогашният вратар.

" Когато бях в Локомотив, имаше оферта за мен от Япония и Англия. Японците даже се бяха разбрали с Николай Гигов, само че след това той изиска друга сума и нещата пропаднаха. Били ме харесали на мача на младежкия народен тим във Враца против Чехия, който спечелихме с 1:0. В този ден имах шанс. Много пъти излизаха против мен чехите, само че все не влизаше. Един ме уцели в корема, различен в крайници, трети бие леко и отбия. Трябва и шанс да има човек. Локомотив обаче скапе нещата. Нормално е в случай че се схванеш, че нещо коства 10 лв., когато ти сложат 10 лв. на масата, да не поискаш 14 ", добави Тошев пред Sportal.bg .

" Взех присъединяване в един мач на националния тим в Судан. Половината тим отиде на турне в Съединени американски щати, другата половина - в Африка. Това е най-екзотичното място, на което съм бил. Какво ли не видях там. Имаше купища със остарели обувки, несъмнено са били от умрели или откраднати. Цели купчини с обувки на по 20 години. В едни огромни казани имаше Кока-Кола и я наливаха с черпак. На мача почитателите им бяха в кафези и викаха мощно, стадионът беше цялостен. По едно време си споделих: " Тези човекоядци, в случай че изскочат и ни атакуван, ще си създадат 11 чевермета с нас ". В тима бяхме с Георги Чиликов, Тодор Колев, Кирил Джоров, Иван Русев - Малкия Джангър ", продължи някогашният пазач на Славия.

" Историята с клипа в " ТВ Кракра " е, че този клип в никакъв случай не е бил показван по малкия екран. Помолиха ме да отида в Перник, отидох, описах неща, които са по-лични, само че задачата не беше това предаване да се излъчва. Момчето обаче го имаше на притежател и по-късно си го е пуснало на стената във " Facebook ". Оттам към този момент оказва се и стига до " Господари на ефира ". Но по малкия екран не е предавано ", сподели още Славчо Тошев.

" Истината за мача с Чехия през 2001 година е, че ни бяха споделили, че към този момент сме се класирали! Победихме Дания и ни споделиха, че към този момент сме се класирали. Северна Ирландия беше победила като посетител Исландия с 5:0, а се гледаха индикаторите единствено сред първите четири тима. Северна Ирландия беше четвърта, а ние имахме по-добри индикатори от тях. След това обаче Исландия взе точка в реванша със Северна Ирландия и класирането се промени. Ние бяхме с по-лоши индикатори от тях. Не го знаехме обаче. Трябва да призная, че подготовката за мача с Чехия беше доста зле. Ще ви кажа единствено, че имахме въздух единствено за първите 20 минути. Тогава моите съотборници започнаха да се задъхват съществено и да се хващат за кръста. До почивката беше 4:0. Те имаха и 3-4 греди, а на няколко пъти изскачаха пред мен и ме целеха я в крайници, я ръката. Нашите бранители ритаха мощно в тъч и споделяха, че не могат повече. А то беше на стадион за писта. Ритнеш в тъч, те я върнат незабавно топката и те почват отново. Когато погледнах таблото и видях 8:0, видях и че до края има още към 25 минути. Изплаших се, че ще ми вкарат още голове. Хубавото беше, че при 8:0 се стопираха. След мача обикновено бяхме изнервени. Затова Ицо Янев сподели тези неща на вашия сътрудник, само че след това се извини, той е интелигентно момче, както се потвърди след това през годините. Мен и Асен Букарев пък ни бъзикаха, че сме се качили след мача в автобуса на Чехия. А истината каква е? Истината е, че колкото и да бяхме в потрес, няма по какъв начин да объркаме рейса на България. Да, само че и двата автобуса бяха идентични - компанията транспортьор беше докарала идентични автобуси за нас и чехите. А ние с Букарев когато излязохме, видяхме Иван Вуцов на стълбичката и хоп - и ние вътре. Оказа се, че това е чешкият автобус, очевидно Вуцов просто е приказвал нещо с чехите. Ние от кое място да знае. Пазя си фланелката от този мач ", описа още Славчо Тошев в " От дузпа в тъч ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР