Бившият старши треньор на ЦСКА Бруно Акрапович даде интервю за

...
Бившият старши треньор на ЦСКА Бруно Акрапович даде интервю за
Коментари Харесай

Акрапович за ЦСКА: От самото начало ми обясниха, че няма да участвам в селекцията

Бившият старши треньор на ЦСКА Бруно Акрапович даде изявление за „ Дарик радио “, в което разкри, че още в самото начало на работата си при „ алените “ е бил предизвестен, че няма да има дума за селекцията. 53-годишният босненец разгласи, че доста неща в клуба са се трансформирали, откакто Гриша Ганчев е съобщил за отдръпването си.

„ Беше изненадващо. Не го чаках. Малко съм комплициран, само че виждам положително на нещата и виждам в бъдеще. Книгата към този момент е затворена. Стойчо Стоилов ми се обади в неделя и за 10 секунди ми заяви. Това беше всичко. За мен е доста значимо да мога да управлявам огромни тимове, където напрежението е доста повече и хората гледат по-внимателно. Аз бях сполучлив, направихме доста победи, в това число и в Европа. Това за мен е позитивното. Негативните неща ги оставям на назад във времето “, съобщи Акрапович.

„ Треньорът би трябвало повече да взе участие в селекцията, с цел да извърши това, което желае и да е сполучлив. Не бях деятелен участник в селекцията на ЦСКА през зимата. Те ми го споделиха първоначално и аз се съгласих по този начин да бъде. Вярвам в себе си и че мога всеки състезател да го направя добър. Така и тук познавах доста от футболистите, само че не съм очаквал толкоз доста от тях да изоставен тима. Става малко по-трудно да оправиш нещата, макар че несъмнено привлечените играчи имат качества ", добави босненският експерт.

„ Поставиха ми цел към мен – второ място и Купа. За Купата няма кой да ме бие, това го знаят всички в България. За шампионата бяхме четвърти, когато пристигнах, в този момент разделяме второто място. Реалната цел щях да я извърша ", счита двукратният притежател на Купата на България с Локомотив (Пловдив).

„ Няма защо да съм ядосан. Вече дълго време футболът не е това, което би трябвало да е. Сега е бизнес, доста повече парите играят и няма шир, за жалост. Емоциите оставям на друга страна. Аз се разпределям на 100% за клуба, за който работя. Исках да покажа на фантастичните почитатели, че тимът върви напред “, разгласи някогашният към този момент ментор на ЦСКА.

„ Стойчо Стоилов единствено ми сподели, че съм уволнен, нямам доверие да е негово решение. Нещата в ЦСКА се трансформираха, откакто Гриша Ганчев разгласи, че се отдръпва. Всеки футболист и чиновник на клуба си задаваше въпроси какво ще става, какво ще се случи в бъдеще. Това терзание не е нужно и не е в верния миг. Малко след успеха против Славия продадохме Али Соу и Вальо Антов. Много неща се случиха, откогато станах треньор на тима. Болни от ковид играчи, контузени, триумф в Европа, продадени съществени футболисти… “, приключи Бруно Акрапович.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР