Бившият старши треньор на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал е

...
Бившият старши треньор на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал е
Коментари Харесай

Ван Гаал отказал на Белгия, за да си вземе неустойката от Ман Юнайтед

Бившият старши треньор на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал е отказал да оглави националния тим на Белгия, с цел да може да продължи да получава отплата за разтрогнатия контракт с британския клуб. Холандският експерт акцентира, че управлението на Червените дяволи се е отнесло с него по неподходящ метод.

"Щеше да бъде отлично, в случай че бях приел поста народен селекционер на Белгия. Но аз бях толкоз засегнат и отмъстително надъхан, че пропуснах тази работа ", декларира Ван Гаал пред вестник "Тelegraph ".

"В последна сметка, това мое държание беше неуместно, тъй като постоянно съм считал, че спортните полезности постоянно би трябвало да бъдат преди всичко. И това трябваше да бъде водещото, само че тогава мислех по различен метод: ставаше дума не за пари, а за възмездие. Тръгнах да се повеждам по страстите си, а не посредством рационалното мислене. Но очевидно би трябвало просто да се успокоя. Бях добър управител, имах положителни моменти ", прибавя холандецът.

"Но както се отнасяха ръководителите на Юнайтед с мене, беше просто извънредно. Беше доста долно. Играчите започнаха да си потеглят, като говореха, че аз ползвам отегчителен футбол. Това ме порази, макар че всичко беше настроено, проведено. След известно време започнах да мисля, че започнах да изгубвам властта си над футболистите. И се наложи да направя отстъпки ", изясни обстановката холандският експерт.

Ван Гаал оглавяваше Манчестър Юнайтед от 2014-а до 2016-а година, завоюва Купата на Англия, след което беше сменен от Жозе Моуриньо.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР