Бившият сръбски национал Дарко Ковачевич оцеля при опит за атентат

...
Бившият сръбски национал Дарко Ковачевич оцеля при опит за атентат
Коментари Харесай

Сръбска футболна легенда оцеля след опит за убийство в Атина

Бившият сръбски национал Дарко Ковачевич оцеля при опит за атентат против себе си от мафиотски структури. Инцидентът се е случил нощес в атинското предградие Глифада, осведомят гръцките медии. Според първичните информации, 46-годишният някогашен нападател на Цървена звезда, Реал Сосиедад, Ювентус и Олимпиакос е получил пострадване на крайници при случая.
Счита се, че Ковачевич е бил прострелян. Сърбинът е избавил живота си с помощта на бързата си реакция. След като видял ориентираното оръжие против себе си, той се е хвърлил на земята. Освен раната на крайници някогашният футболист няма други пострадвания. На мястото бързо е пристигнала кола за спешна помощ, а създателят на 10 гола в 59 мача за националните тимове на Югославия и Сърбия и Черна гора е бил откаран в болница.
“Видях човек, който излезе от кола с револвер в ръка и потегли към мен. Когато стреля, инстинктивно се хвърлих надясно. След това видях по какъв начин той побягна, качи се в автомобила и изчезна”, разяснява Ковачевич пред гръцките медии.
Счита се, че нападението е било осъществено, когато Дарко Ковачевич паркирал колата си пред дома си в Глифада. Според полицията, офанзивата е целяла убийството на някогашния сръбски национал, а претекстовете не са свързани с футбола. Най-вероятно става дума за дело на мафиотска организация. Нападателите са били двама, като единият е чакал в работещ автомобил. Същата кола, която най-вероятно е крадена, е открита запалена на 700 метра от мястото на случая.
Двамата нападатели са чакали в засада и са подготвяли атентата няколко дни. Те са знаели времето в което Ковачевич се прибира вкъщи си. Целта им е била убийството на досегашния състезателен шеф на Сръбския футболен съюз. Стрелбата е осъществена с револвер „ Глок “. От полицията към този момент са претърсили региона, а особено подготвени полицейски кучета също оказват помощ в търсенето на следи от атентаторите.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР