Бившият спортист и настоящ бизнесмен Йон Циряк зае лидерското място

...
Бившият спортист и настоящ бизнесмен Йон Циряк зае лидерското място
Коментари Харесай

Най-богатият румънец е увеличил още състоянието си през 2017 г.

Бившият състезател и сегашен предприемач Йон Циряк зае лидерското място в класацията на най-богатите румънци за четвърта поредна година.

Състоянието на Циряк е повишено със 7.6% на годишна база през 2017 година и доближава 1.7-1.8 милиарда евро, написа списание Capital. Той има миноритарен дял в застрахователната компания Allianz-Tiriac, както и вложения в недвижими парцели, автокъщи и дистрибуция на петролни артикули.

Циряк е и единственият румънец, който попадна в тазгодшната ранглиста на милиардерите на сп. Forbes. В нея той се подрежда на 1 795-о място, като от изданието пресмятат положението му на 1.1. милиарда $ към март.

Второто място в тазгодишната ранглиста на най-богатите хора в северната ни съседка се заема от братята Павал , които основават веригата хипермаркети Dedeman през 1992 година Състоянието на Драгуш и Адриан Павал се прави оценка на 1.1-1.2 милиарда $, откакто през предходната година то възлизаше на 920 – 950 млн. евро.

На трета позиция е Золтан Тезари , притежател на телекома RCS&RDS. Неговото благосъстояние възлиза на сред 550 и 570 млн. евро.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР