Бившият собственик на отбор във Формула 1 Еди Джордан заяви,

...
Бившият собственик на отбор във Формула 1 Еди Джордан заяви,
Коментари Харесай

Еди Джордан: Шумахер не е най-великият, защото не беше отборен играч

Бившият притежател на тим във Формула 1 Еди Джордан съобщи, че не може да назова Михаел Шумахер най-великият водач за всички времена, тъй като той не бил “отборен играч”.

Пилето е най-успешният водач поради седемте трофеи, които завоюва преди да се отдръпна през 2012 година. Но Джордан, с помощта на който Шумахер дебютира във Формула 1, счита, че въпреки германецът да е най-талантливият, който е виждал, не е и най-великият поради избрани договорни клаузи.

“Никой не слага под подозрение неговия гений, само че не мога да го нарека най-великият в историята, макар че е спечелил най-вече трофеи. Причината е, че той не беше екипен състезател. В договорите с Ферари на някогашните ми водачи Еди Ървайн и Рубенс Барикело, които му станаха съотборници в Скудерията, имаше клаузи, че ще би трябвало да свирят втора цигулка в италианския екип. Иска ми се да кажа, че той е най-хубавият, само че не мога”, съобщи Джордан.
 Шумахер напусна Джордан, с цел да премине в тима на Бенетон преди да се причисли към Ферари през 1996 годин.

На въпрос кой съгласно него е най-великият водач за всички времена Еди Джордан отговори, че се колебае сред трима водачи, само че направи неочакван избор.

“Разбира се, Майкъл имаше извънреден гений, само че подобен имаше и Аертон Сена. Споровете постоянно са били кой от тези двамата е най-великият, само че аз мисля, че не е нито един от тях. Най-добрият е Ален Прост”, сподели Джордан.

Според него Люис Хамилтън има всички шансове да се трансформира в най-великият за всички времена, в случай че успее да завоюва седмата си купа през този сезон. Джордан обаче счита, че Формура 1 е доста по-различна в ерата на британеца.
 “В идващите няколко месеца, в случай че въобще има международно състезание тази година, ще забележим още един първенец, спечелил седем трофеи. Мисля, че Люис Хамилтън има всички шансове да се трансформира в най-великия водач на всички времена”, приключи Джордан.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР