Бившият служител на Ми-6 Кристофър Стийл, който е работил над

...
Бившият служител на Ми-6 Кристофър Стийл, който е работил над
Коментари Харесай

Авторът на „руското досие“ на Тръмп ще даде показания пред американските власти

Бившият чиновник на Ми-6 Кристофър Стийл, който е работил над съставянето на така наречен съветско досие на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, е дал единодушието си да бъде разпитан от американските управляващи за връзките му с ФБР, съобщи Интерфакс, представена от БНР.

Според източник, непосредствен до Стийл, той се е съгласил идните седмици да се срещне с американски представители в Лондон.

Преди президентските избори в Съединени американски щати през 2016 година компанията Fusion GPS дружно с някогашния английски шпионин Стийл е съставила досие на Тръмп. Американски медии са съобщавали, че въпросното следствие, ориентирани против Тръмп, било спонсорирано от демократите и предизборния щаб на Хилари Клинтън.

Първоначално Стийл събирал информация за Тръмп по поръчка на политическите му съперници. След това по данни на английските медии, останал без поръчители, и траял да работи гратис, защото считал, че данни съставляват интерес за спецслужбите на Съединени американски щати и Англия.

През януари 2017 година стана известно, че създателят на досието предавал документи за редица лица, в това число от ФБР, с цел да откри удостоверение на получената от него информация за връзки на Тръмп с Москва.

Компрометиращи Тръмп материали бяха оповестени при започване на 2017 година на уеб страницата Buzzfeed. Самият той нееднократно е наричал досието фалшификат. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР