Бившият служител на Google Джеймс Деймър, който е уволнен през

...
Бившият служител на Google Джеймс Деймър, който е уволнен през
Коментари Харесай

Бивш служител заведе иск срещу Google за дискриминация срещу бели мъже

Бившият чиновник на Гугъл Джеймс Деймър, който е уволнен през август предходната година, даде компанията на съд за дискриминация на белите мъже, оповестява изданието Tech Crunch, представено от БГНЕС.

Целта на желае е да бъдат показани всички чиновници на Гугъл, които са станали жертви на дискриминация поради своите " консервативни политически възгледи ", " мъжки пол " и " принадлежност към бялата раса ". Деймър, както и различен просител - Дейвид Гудеман, упреква Гугъл в санкции и уволнения за служащи, които показват възгледи по политически въпроси, отличаващи се от мнението на болшинството в Гугъл. Той твърди, че ръководителите в интернет компанията имали описи с хора с консервативни възгледи, с които не желали да работят.

В желае се отбелязва, че компанията открива " противозаконни квоти, с цел да набират дами и претенденти от предпочитани малцинства ". Деймър е бил уволнен от корпорацията Alphabet Inc. откакто разгласил докладна бележка, че дамите са по-малко пригодни за работа в техническите области поради " биологични разлики ".

По информация на The Guardian, Деймър е показал съвсем 100 страници с вътрешна връзка сред чиновници на Гугъл, в която си личат диалози по " чувствителни " политически тематики.

През 2017 година американското министерство на труда упрекна Гугъл, че упражнява " изключителна дискриминация " във връзка с заплащането за дами, като поради това имаше групов иск против интернет компанията.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР