Бившият служител на американското разузнаване Едуард Сноудън е получил безсрочно

...
Бившият служител на американското разузнаване Едуард Сноудън е получил безсрочно
Коментари Харесай

Русия даде постоянно жителство на Едуард Сноудън

Бившият чиновник на американското разузнаване Едуард Сноудън е получил безсрочно съветско поданство, заяви пред РИА Новости юристът му Анатолий Кучерена.

По неговите думи, законодателството на Русия разрешава това. Кучерена добави, че процедурата се е проточила поради обстановката с ковид, " само че към този момент е получен отговорът ".

На въпроса по какъв начин се усеща Сноудън по време на пандемията, юристът му съобщи, че " с него всичко е наред ".

" Сега " напомня:

През юни 2013 година Сноудън съобщи на вестниците " Вашингтон поуст " и " Гардиън " детайлности за строго секретното огромно електронно наблюдаване на милиони хора, осъществявано от разследващите организации на Съединени американски щати. Разкритията му провокираха голям интернационален скандал. В Съединени американски щати Сноудън е упрекнат в нарушение на два члена от Закона за шпионажа от 1917 година - непозволено откриване на класифицирана информация, засягаща националната защита, и съзнателно предаване на данни за американското разузнаване на лица, които нямат право да получават такава информация. Освен това Сноудън е упрекнат в кражба на благосъстоятелност на държавното управление на Съединени американски щати. По всяко от тези обвинявания той може да получи до 10 години затвор.

Заради това Съединени американски щати упорстват за връщането на Сноудън, който получи краткотрайно леговище в Русия, където дойде през Хонконг. Бившият чиновник на Агенцията за национална сигурност (АНС) заяви преди година, че Русия е единствената страна, където той може да приказва свободно

Русия даде на някогашния шпионин краткотрайно леговище за 3 години, при изискване, че той ще приключи всякаква активност против Съединени американски щати. През 2017-а времнното жителство бе продължено с още 3 години - до 2020-а.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР