Бившият служител на американската Агенция за национална сигурност Едуард Сноудън

...
Бившият служител на американската Агенция за национална сигурност Едуард Сноудън
Коментари Харесай

Честито! Путин направи Сноудън руски гражданин

Бившият чиновник на американската Агенция за национална сигурност Едуард Сноудън получи съветско поданство, според декрет, публикуван от съветския президент Владимир Путин през днешния ден.

" В сходство с член 89, писмен знак а) от Конституцията на Руската федерация разпореждам: На следното лице да бъде предоставено поданство в Руската федерация: Едуард Джоузеф Сноудън, роден на 21 юни 1983 година в Съединените американски щати ", гласи указът.

През 2013 година Сноудън оповести обществено информация за методите за електронно наблюдаване от американските и английските разследващи служби, както и за обстоятелството, че те си предават взаимно персонални данни на своите жители. Сноудън също по този начин твърди, че разследващите служби на тези страни нелегално са подслушвали диалозите на задгранични водачи.

Бягайки от гонене от страна на американските управляващи, той подаде молби за леговище до управляващите в няколко страни, в това число Русия. През 2014 година получи първото си позволение за престояване в Руската федерация, а по-късно и правото на неопределен престой на съветска територия. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР