Бившият служител на Агенцията за национална сигурност Едуард Сноудън получи

...
Бившият служител на Агенцията за национална сигурност Едуард Сноудън получи
Коментари Харесай

Путин даде на Сноудън руско гражданство

Бившият чиновник на Агенцията за национална сигурност Едуард Сноудън получи съветско поданство, според декрет, публикуван от съветския президент Владимир Путин, предава ТАСС.

Сноудън и тогава бременната му съпруга подадоха документи за приемане на съветско гражданство през месец ноември 2020 година, като по този метод " опазват от разлъка " фамилията си и детето си, което получава съветско поданство по рождение.

През 2013 година Сноудън разкри информация за методите за електронно подслушване на американските разследващи служби, в това число и за нелегално подслушване на диалозите на задгранични водачи. На 1 август 2014 година той получи разрешение за престой в Русия за три години, което по-късно беше удължено за още три години.

Срещу Сноудън са повдигнати две обвинявания в Съединени американски щати за нарушение на закона за шпионажа. Той може да получи до 10 година по всяко от обвиняванията. Вашингтон неведнъж разгласи, че Сноудън е " изменник " и че няма да бъде опрощение, защото е нанесъл големи вреди върху националната сигурност на Съединени американски щати.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР