Бившият служител на Агенцията за национална сигурност (АНС) на САЩ

...
Бившият служител на Агенцията за национална сигурност (АНС) на САЩ
Коментари Харесай

Едуард Сноудън получи разрешение за безсрочно пребиваване в Русия

Бившият чиновник на Агенцията за национална сигурност (АНС) на Съединени американски щати Едуард Сноудън получи позволение за безсрочно престояване в Русия, заяви през днешния ден юристът му Анатолий Кучерена, представен от ТАСС и Българска телеграфна агенция.

" Днес на Сноудън е издадено позволение за престояване на безсрочна основа ", сподели юристът и означи, че американецът към този момент не мисли за приемане на съветско поданство.

По-рано Кучерена сподели, че срокът на разрешителното за престояване на Сноудън изминал на 30 април 2020 година, само че бил автоматизирано продължен поради обстановката с пандемията от ковид до 15 юни 2020 година Веднага щом бе вдигната карантината, Сноудън е подал документи за удължение на разрешителното си за престой.

През 2013 година Едуард Сноудън разкри данни за методите на следене, употребявани от американските спецслужби, в това число противозаконното подслушване на договарянията на непознати водачи. Спасявайки се от гонене от страна на американските управляващи, той насочи молби за приемане на леговище към управляващите на редица страни, в това число Русия, където на 1 август 2014 година получи позволение за краткотрайно престояване, пристигайки от Хонконг.

В Съединени американски щати на Сноудън са повдигнати обвинявания по два члена от Закона за шпионажа, по всеки от който може да бъде наказан на най-много 10 години затвор.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР