Бившият служител на Агенцията за национална сигурност (АНС) на САЩ

...
Бившият служител на Агенцията за национална сигурност (АНС) на САЩ
Коментари Харесай

Едуард Сноудън получи разрешително за безсрочно пребиваване в Русия

Бившият чиновник на Агенцията за национална сигурност (АНС) на Съединени американски щати Едуард Сноудън получи позволение за безсрочно престояване в Русия, съобщи през днешния ден юристът му Анатолий Кучерена, представен от ТАСС.

"Днес на Сноудън е издадено позволение за престояване на безсрочна основа ", сподели юристът и означи, че американецът към този момент не мисли за приемане на съветско поданство.

По-рано Кучерена сподели, че срокът на разрешителното за престояване на Сноудън изминал на 30 април 2020 година, само че бил автоматизирано продължен поради обстановката с пандемията от ковид до 15 юни 2020 година Веднага щом бе вдигната карантината Сноудън подал документи за удължение на разрешителното си за престой.

През 2013 година Едуард Сноудън разкри данни за методите на следене, употребявани от американските спецслужби, в това число противозаконното подслушване на договарянията на непознати водачи. Спасявайки се от гонене от страна на американските управляващи, той насочи молби за приемане на леговище към управляващите на редица страни, в това число Русия, където на 1 август 2014 година получи позволение за краткотрайно престояване. В Съединени американски щати на Сноудън са повдигнати обвинявания по два члена от Закона за шпионажа, по всеки от който може да бъде наказан на най-много 10 години затвор, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР